Першочергові рекомендовані заходи з недопущення інфекційної захворюваності громадян та відпочиваючих гостей міста Трускавець

 За даними проведеного аналізу інфекційної захворюваності громадян міста Трускавця за 2019 рік, та керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» ст. 7 рекомендую:

  1. Керівникам суб’єктів господарювання міста незалежно від форм власності та сфер управління:

1.1. Забезпечити виконання «Комплексного плану заходів щодо профілактики кишкових інфекцій у м. Трускавець на 2017-2021рр», «Комплексного плану готовності та реагування під час епідемічної сезонної захворюваності на грип та ГРВІ серед населення» затвердження розпорядженням голови Львівського ОДА № 1310/0/5-19 від 18.11.2019р. та Плану протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території м. Трускавця гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом 2019-nCov затвердженого протоколом міської комісії ТЕБ і НС № 7 від 26.02.2020р.

1.2. Забезпечити прибирати підпорядкованої і прилеглої території від сухостою, косити їх та утримувати в належному стані. передбачити проведення дератизації з метою знищення мишеподібних гризунів.

  1. КП «Парк курортний»:

2.1. Проводити розчистку паркових масивів, насаджень, відпочинкових зон від чагарників, сухостою, залишків вирубки.

2.2. Ліквідувати незаконні (стихійні) звалища, очищення їх від сміття, сухостою, густого підліска лісових масивів, що прилягають до міста, оздоровчих закладів, садово-городніх кооперативів та інш.;

2.3. Спільно з працівниками Трускавецького лісгоспу привести лісові масиви у межах міста або прилягаючих до нього території у лісопарковий стан;

2.4. Провести дератизаційні заходи проти мишоподібних гризунів на території міста, лісопаркових зон (парків. скверів), кладовищ, оздоровчих закладів (в т.ч. баз відпочинку).

2.5. Передбачити для працівників спецодяг, облаштувати роздягальні, забезпечити пам’ятками з правилами знімання кліща при укусах, і т.д.

  1. Відділу освіти Трускавецької міської ради:

3.1. Забезпечити повне виконання Комплексного плану готовності та реагування під час епідемічної сезонної захворюваності на грип та ГРВІ серед населення затвердженого голови Львівської ОДА № 1310/0/5-19 від 18.11.2019р. п. 3 з врахуванням ускладнення епідситуації щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію.

  1. КНП «Трускавецька міська лікарня» ТМР:

4.1. Забезпечити виконання Комплексного плану готовності та реагування під час епідемічної сезонної захворюваності на грип та ГРВІ серед населення затвердженого головою Львівської ОДА № 1310/0/5-19 від 18.11.2019р. п. 2 та Плану протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території м.Трускавця гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, затвердженого протоколом комісії з ТЕБ і НС №7 від 26.02.2020р.

4.2. Забезпечити готовність госпітальної бази до роботи в умовах виявлення поодиноких та масових випадків небезпечних інфекцій, що мають міжнародне значення.

4.3. Забезпечити бактеріологічні лабораторії ЛПЗ достатньою кількістю поживних середовищ для проведення досліджень з метою виявлення носіїв кишкової інфекції.

4.4. У випадку виявлення носіїв сальмонельозу забезпечити їх лікування, контрольне бактеріологічне обстеження.

4.5. З метою збереження здоров’я дітей, профілактики паразитарних хвороб організувати та проводити планові обстеження на гельмінтози організованого контингенту (дітей ДНЗ та молодших класів загальноосвітніх шкіл)

4.6. З метою ранньої діагностики туберкульозу, його запущених форм пропагувати серед населення міста своєчасне проходження профілактичних флюорообстежень.

  1. Керівникам закладів громадського харчування міста, виробництва продукції, підприємств продовольчої торгівлі:

5.1. Заборонити використання у закладах громадського харчування міста продуктів домашнього виготовлення, особливо при проведенні масових урочистих подій, використовувати для приготування страв продовольчу сировину та харчові продукти, на які наявні відповідні супровідні документи, що посвідчують їх якість та безпеку.

5.2. Забезпечити дотримання відповідних температурних умов, термінів зберігання та реалізації харчових продуктів, дотримання вимог товарного сусідства при їх зберіганні в холодильному обладнанні.

5.3. Забезпечити дотримання технологічних регламентів виробництва кулінарних виробів та готових страв, вимог щодо окремої обробки сировини та готової продукції.

5.4. Не допускати приготування в закладах громадського харчування у теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв: холодці, паштети, сальтисони, кров’янки, заливні страви з м’яса птиці та риби, млинці та пиріжки з м’ясними та ліверними фаршами, м’ясні салати, салати, які заправлені сметаною та майонезом, кондитерські вироби із заварним кремом.

5.5. Забезпечити своєчасне та у повному обсязі проходження працівниками об’єктів громадського харчування, виробництва харчових продуктів та торгівлі профілактичних медичних оглядів, проведення їм гігієнічного навчання з відповідно зданим іспитом за програмою гігієнічної підготовки.

5.6. Забезпечити транспортування продовольчої сировини та харчових продуктів спеціалізованим автотранспортом з дотриманням відповідних температурних умов.

5.7. Не допускати приготування та реалізацію у теплий період року у торговельній мережі кремових кондитерських виробів при відсутності необхідної кількості холодильного обладнання, виготовлення та реалізацію у теплий період року кулінарними цехами супермаркетів салатів, заправлених майонезом та сметаною.

5.8. Не допускати випадків реалізації на існуючих ринках кулінарних, м’ясних та кондитерських виробів без документів, що підтверджують їх якість та безпеку, забезпечити контроль за їх зберіганням та реалізацією.

  1. Трускавецькому відділенню поліції Дрогобицького відділу поліції ГУ НП України у Львівській області:

6.1. Забезпечити виконання та контроль загальнообов’язкових рішень виконавчого комітету Трускавецької міської ради та сесії міської ради щодо недопущення торгівлі харчовими продуктами у невстановлених місцях міста, на стихійних ринках.

В. о. завідувача Дрогобицького міжміського відділу Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Босак М.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *