У Трускавці пройде мистецький форум «ART-ПОСТ.UA»

27-29 січня у м. Трускавці пройде Мистецький Форум «ART-ПОСТ.UA» (Простір Освіти Сучасної Творчості України). Організатори запрошують до участі всіх, хто працює у жанрі літературного слова, вокальному, інструментальному та хореографічному мистецтві. Мистецький Форум «ART-ПОСТ.UA» приурочено до Дня Соборності України, проходитиме він на базі закладів культури і мистецької освіти м.Трускавець.

Виклики і проблеми в галузі аматорської творчості і мистецької освіти, пов’язані з війною в Україні потребують уваги, всебічного аналізу та пошуку шляхів їх подолання.

Кожен керівник, педагог і учасник творчих колективів, закладів мистецької освіти з початку військової агресії стоїть на захисті культурних цінностей та здобутків нашої нації, захищаючи інтереси дітей та молоді, спонукаючи їх до розвитку та творчості у вільній незалежній державі. Саме зараз митці і педагоги потребують обговорити свої проблеми і досягнення, напрацювати нові форми роботи з молоддю та отримати підтримку у колі однодумців.

Мета форуму: об’єднання творчої спільноти митців, педагогів для обговорення проблем і викликів позашкільної мистецької освіти в умовах війни.

Завдання форуму: обмін досвідом керівників дитячих творчих колективів з різних регіонів України, які працюють під час війни. Підвищення суспільної і державної підтримки дитячої творчості як важливого чинника розвитку національної культури. Підвищення кваліфікації педагогів та виконавчої майстерності дітей творчих колективів.

Формат проведення заходів – комбінований. Участь в обговореннях, семінарах та лекціях можлива в форматі он-лайн. Конкурсні і концертні виступи проводяться наживо.

Програма форуму складається з роботи 3-х різних мистецьких платформ:

1) театральна платформа – «Сучасний аматорський театр. Слово-зброя.»,

2) хореографічна платформа – «Український танець – Мистецтво нескорених»,

3) музично-вокальна платформа – «Музичне мистецтво – генетичний код нації».

Усі платформи передбачають проведення тематичних семінарів-практикумів, дискусійних панелей, практичних майстер-класів та конкурсного перегляду із своїм індивідуальним складом членів журі, які стануть спікерами платформ.

Організатором Форуму є ГО «Яскрава країна» (керівник Ольга Обласова). Положення Мистецького Форуму «ART-ПОСТ.UA» можна отримати, написавши координатору Марії (063-221-32-66).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *