У Терцентрі готувались до Спаса

 Щороку, коли підходить до завершення сезон збору врожаю, українці несуть зібране збіжжя до церкви. Так дякують Господу за врожай, та засвідчують свою шану предкам.

 Напередодні, готуючись до свята, в територіальному центрі соціального обслуговування працівники відділення денного перебування провели майстер клас для підопічних – з оздоблювання кошиків. Прикрашали, ділилися традиціями та звичаями святкування Спаса у різних регіонах України.

 Кажуть: «Хто з’їсть у цей день освячене яблучко, той буде дужим і не хворітиме цілий рік». А ще є прикмети: «Прийшов другий Спас – бери рукавиці про запас. Минув Спас – держи кожух про запас».

 В результаті, кожний кошик, оздоблений своїми руками вражав своєю оригінальністю та неповторністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.