Для людей поважного віку організували шахово-шашковий турнір

Шахи – це спорт для усіх. Найдавніша гра приносить величезну користь для мозку, тому, що  тренує вміння будувати стратегії та планування. Перевагою, особливо важливою для людей похилого віку, є те, що гра в шахи покращує концентрацію уваги. Беручи до уваги такі плюси, цими днями, в Трускавці провели турнір з шахів та шашок вирішили для людей поважного віку. Його мета не лише спортивного спрямування. Зважаючи на те, що в нашій громаді проживає понад 15 тисяч ВПО, тому для керівництва міста важливо допомагати, зокрема, людям похилого віку інтегруватись, мати доступ до різних соціальних послуг, зокрема й дозвіллєвих. А такі шахові турніри й інші подібні заходи дозволяють опікуватись та підтрмувати старших людей, попри всі виклики сьогодення.

Відбулись ігри на базі Територільного центру соціального обслуговування громадян (директор Олена Пилат) в рамках проєкту «Дозвіллєвий простір «INSPIRA» для підтримки сталих соціальних послуг для ВПО в Західних регіонах України». Провели шахово-шашковий турнір для людей поважного віку Володимир Винницький, керівник шахово-шашкового гуртка Трускавецького Будинку учнівської творчості (головний суддя), Василь Петранівський, керівник Трускавецької міської Федерації шахів і шашок спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Трускавця (керівник Роман Коваль). 

Взяти участь у турнірі виявили бажання 14 учасників серед яких були мешканці нашої громади та вимушені переселенці зі Східних та Південних регіонів України, зокрема, Харкова та області, Кривого Рогу, Миколаєва та ін. Крім захопливих змагань учасники гарно проводили час, спілкувались, розповідали цікаві історії з життя, відтак самі створювали теплу і дружню атмосферу. Паралельно з цим головний суддя Володимир Винницький, який навчає юних шахістів у БУТі підбивав підсумки турніру. Так, переможцями турніру з шашок стали: Марія Циган (3 місце), Микола Голик (2 місце), а перемогу отримав Іван Пристай. У турнірі з шахів серед перизерів одні чоловіки: Михайло Рудиш на третьому місці, Василь Петранівський на почесному другому, а Роман Маленький став переможцем.

Роман Коваль, від  імені міського голови Трускавця вручив переможцям Грамоти. Він подякував присутнім за участь, побажав здоров’я, мирного неба та побільше радісних моментів в житті, які заряджатимуть позитивом. Учасники з числа ВПО, які не перемогли, але були дуже близькими до цього, отримали солодкі подарунки. На завершення Олена Пилат запросила присутніх на невеличке частування. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *