Дрони – на потреби ЗСУ

/«UNITED24» – «єдине вікно» для пожертв/

Указом Президента України від 17 травня 2022 року № 344/2022 постановлено Кабінету Міністрів України забезпечити запровадження в рамках національної платформи «UNITED24» «єдиного вікна» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як:  

– допомога Збройним Силам України;

– гуманітарна, медична допомога і допомога дітям;

– відновлення інфраструктури;

– цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Постановами Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 «Деякі питання використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України» та від 3 травня 2022 р. № 516 «Питання Єдиного державного вебпорталу для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» затверджено Порядок використання офіційних рахунків для пожертв на підтримку України «United24» і Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «United24» (далі – Положення про Портал UNITED24).

Також на виконання зазначеного завдання Мінцифри створено Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» (далі – Портал UNITED24). Портал UNITED24 є зручним інструментом для збору коштів на офіційні рахунки Міністерства оборони, Міністерства охорони здоровʼя та Міністерства інфраструктури України.

Національний бренд «UNITED24» створено для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників щодо підтримки України в захисті її незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Відповідно до пункту 2 Положення про Портал UNITED24 держателем Порталу UNITED24 є Міністерство цифрової трансформації України.

Посилання на сайт: https://u24.gov.ua/uk/dronation

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *