Чергове засідання виконавчого комітету Трускавецької міської ради пройшло 23 вересня. На ньому розглядалися переважно технічні питання: затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг ряду відділів та управлінь міськвиконкому, поновлення на квартирному обліку, згода на видачу дубліката свідоцтва на право власності на квартиру взамін загубленого, затвердження висновків опікунської ради, визначення місця проживання малолітньої дитини та інші.

Виконком затвердив Положення про призначення виплати грошової винагороди провідним спортсменам та учням Трускавецької міської територіальної громади за високі спортивні досягнення та високі бали при здачі мультипредметних тестів. Для прикладу, цьогоріч такі виплати планується здійснити для трьох осіб (2 спортсменів, які здобули другі місця на світових чемпіонатах та 1 учениця, котра набрала 600 балів при складанні МПТ).

Одноголосно був підтриманий проєкт рішення «Про розроблення детального плану території забудови земельних ділянок за адресою вул. Біласа, 4 та вул. Біласа, 6».

Найважливішим з прийнятих рішень стало погодження розділу проєкту будівництва «Зовнішні мережі водопостачання і водовідведення» та надання дозволу на виконання робіт з санації колекторів дощової каналізації на вул. Стебницькій.

Мова про каналізаційні колектори в районі Стебницького кільця, споруджені в 1960-х рр., які досягли пенсійного віку. За весь час їхнього існування серйозною санацією колекторів, камер та труб ніхто не займався. Але прийшла нагода – на території колишньої автостоянки навпроти колишнього «Технолюксу» розпочалося масштабне будівництво, і власники зацікавлені у вирішенні питання з каналізуванням. Замовлена підрядна організація провела дослідження та розпочала чистку. Виявилося, що прохідність трубопроводів погіршена через забиття акумуляторами, ковдрами, залишками палет та іншим сміттям, повно каміння та намулу, утворилися нарости, а труби підтікають. Було виявлено порушення при монтажних роботах із встановлення цих труб, тобто 60-літньої давності. Не дивно, що дорогу в районі Стебницького кільця при сильних дощах постійно затоплює.

Представники підрядної організації розповіли членам виконкому як планується вирішувати проблему. Для цього будуть використані передові новітні технології та іноземні матеріали, зокрема гофровані спеціальні труби з Італії. Камери встановлять таким чином, що можна буде здійснювати постійний моніторинг. Зроблено це буде коштом інвестора. Наступний крок, який можна буде зробити наступного року при наявності коштів у бюджеті – санація вводів до колектора d 2000mm вже за Стебницьким кільцем.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту