Інспекторами Держпраці проведено ряд роз`яснювальних зустрічей про особливості організації трудових відносин

Головним державним інспектором праці Орнатом Т.М. спільно з інспектором праці Трускавецької міської ради Стефанківим М.Я. 03.06.2022 р. проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу в ТзОВ «Трускавецький водоканал» з керівництвом та працівниками Товариства, яке знаходиться за фактичною адресою: 82200, м.Трускавець, вул. І.Франка, 59.

В ході зустрічі було обговорено особливості організації трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні, незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, які регламентуються Законом України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” від 2136-IX від 15.03.2022 (далі-Закон 2136), яким визначено поняття призупинення дії трудового договору, визначено, що норми статей 53, ч. 1 ст. 65, ч. 3-5 ст. 67, 71-73 КЗпП України на період дії воєнного стану не застосовуються, обмежено тривалість щорічної основної відпустки 24 календарними днями, визначено, що норми ч. 3 ст. 32 КЗпП України в частині повідомлення працівників про зміну істотних умов праці, у період дії воєнного стану, не застосовуються, тощо.

Також було повідомлено, що отримати більш детальні консультації з питань застосування законодавства про працю, охорону праці, гігієни праці, розслідування нещасних випадків на виробництві, адміністративних послуг тощо, а також інших питань діяльності Головного управління Держпраці у Львівській області можна за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор».

Присутніх також проінформовано про те, що Постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303 передбачено припинити проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”.

Відповіді на запитання, що виникли під час проведення заходу отримали присутні головний інженер Яковина І.Д., інженер з охорони праці Вахнич Б.М., головний бухгалтер Тесля Л.Б.

Аналогічну зустріч головний державний інспектор праці Орнат Т.М. спільно з інспектором праці Трускавецької міської ради Стефанківим М.Я. провели 6 червня в ТзОВ «Вавілон (56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування) з керівництвом та працівниками Товариства, яке знаходиться за фактичною адресою: 82200, Львівська обл., місто Трускавець, вул. Героїв УПА, будинок 9.

Окрім того в залі засідань Трускавецького міськвиконкому було проведено зустріч у рамках інформаційної кампанії «Україна працює!». Посадовці Головного управління Держпраці у Львівській області провели зустріч із соціальними партнерами, а саме: органом місцевого самоврядування Трускавецькою міською радою, під час якої обговорювалось питання трудового законодавства та розміщення на їх інтернет-ресурсах інформаційних матеріалів з посиланням на портал www.pratsia.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *