На концерті у Франції зібрано 530 євро для підтримки ВПО Трускавецької громади

У вересні у французькому місті Ф’янвілле відбувся благодійний концерт Народного артиста України Гурбана Аббасова та Наталії Кудряшової, на якому було зібрано кошти для підтримки переселенців Трускавецької громади.

Концерт було організовано за підтримки мера міста Ф’янвілле Алана Руссо та сім’ї благодійників Annie-Claude Perret та Benoit Mestre.

24 листопада артисти Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова завітали до Трускавця і передали кошти у фонд міста Трускавця, а голові Трускавецької ОТГ Андрію Кульчинському – офіційного листа від колеги-мера із Франції. Кошти підуть на потреби внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у Трускавецькій громаді.

Культурна дипломатія хоча не вирішує глобальних проблем сьогодення, таких як закриття неба над Україною, але наводить нові економічні, туристичні та культурні зв’язки між країнами та, що дуже важливо, допомагає збирати кошти для українців та України. Маємо надію, що історія взаємодії міст Трускавця та Ф’янвілле, яка почалась так вдало, буде продовжуватися угодою про побратимство.

Наталія Кудряшова та Гурбан Аббасов завітали у тимчасово знеструмлений Трускавець задля вирішення останніх організаційних питань проведення П’ятого Конкурсу вокалістів азербайджано-української дружби, який стартує у місті вже 3 грудня і збере одні з найкращих голосів України, що співатимуть український та міжнародний репертуар. Організатори конкурсу заявляють відповідально, що російськомовній пісні не буде місця на сценах конкурсу.

Відбіркові тури із класичного репертуару відбудуться у залі Трускавецької школи мистецтв 3 грудня з 11 години. Естрадну пісню “Кохана”, яку виконували українські та азербайджанські співаки, конкурсанти виконають 4 грудня на сцені ГКК “Карпати”.

А на гала-концерт та церемонію нагородження містяни та гості курорту запрошуються 4 грудня о 15.00 у теплу та затишну залу ГКК “Карпати” (вул.Карпатська,2), вхід вільний.

Попри важку ситуацію із обстрілами та енергетичною кризою в Україні, мистецтво не повинно бути забутим. Навпаки, висока культура та українська пісня мають підносити бойовий та робочий дух і на фронті і в тилу.

Тому у рамках конкурсу співаки планують дати благодійний концерт для українських воїнів, що проходять лікування та реабілітацію у госпіталі на території Львівської області.

Зазначимо, що з найперших днів війни, коли міста України приймали на себе удари ракет та артилерії, курортний Трускавець тримав удар по розміщенню, лікуванню та забезпеченню українців, які тікали від війни.

Волонтерили усі: трускавчани та гості міста. Допомагали міському гуманітарному штабу справлятися із забезпеченням допомогою стражденних.

Великий внесок зробила і азербайджанська громада. Об’єднаний конгрес азербайджанців у Львівській області (Голова Тимур Мамедов) та Азербайджанський культурний центр (Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова) з перших днів возили гуманітарну допомогу до Трускавця, Києва, Білогородки, Харкова, Українки та інших міст, які приймали переселенців.

«Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова відправила із Азербайджану в Україну декілька літаків із гуманітарними вантажами. Компанія “Сокар” забезпечує пальним фронт і тил, а також відновлює за власний рахунок школи на деокупованих територіях. Тому що азербайджанцям війна болить так само, як і нам, українцям. Тому що горе у нас спільне – роками окуповані території: у нас Схід та Південь, у Азербайджані – Карабах. І спільна причина цього горя – клята русня.

Пропагандисти ворога на сьогодні розповсюджують наративи про те, що Азербайджан – країна-агресор. Але Азербайджан, так само як і Україна, не нападає на чужі території. Азербайджан і Україна б’ються за власні землі, які окупував ворог. Культурний фронт не менш важливий, аніж гуманітарний та економічний. І на культурному фронті Азербайджан також разом із Україною», – зазначив Народний артист України Гурбан Аббасов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *