У Трускавці триває благодійний марафон зі збору коштів для потреб Збройних Сил України. Кожен концерт, який в рамках благодійного марафону проходить чи то на центральній сцені/площі, чи на ґанку музею Біласа, чи в оздоровницях міста, додає кілька тисяч у скарбничку нашої спільної перемоги над ворогом-агресором. А ще такі концерти – вияв нашого незламного українського духу, декларація патріотизму, свідчення віри в українську націю та її щасливе майбутнє.

21 травня Україна відзначає День Європи, і в цей символічний день Трускавець дякував країнам Європи за ту колосальну моральну, матеріальну та гуманітарну підтримку, котру вона надає нам. І традиційно збирав кошти для прискорення перемоги.

На благодійному концерті від Трускавецької школи мистецтв імені Романа Савицького (директор Ігор Нич) виступили як діти-трускавчани, так і переселенці з Краматорська, Києва, Запоріжжя, Миколаєва, Одеси, Херсона та інших міст. Над хореографічними постановками попрацювали викладачі ТШМ Ніна та Олександр Мойсеєнки, Галина Загайло, Наталія Стрельник. Глядачі побачили композиції «Трускавецька веснянка», «Вальс», «Полька з притупом», «Веселі черевички», «Поліська полька», «Український дівочий», «Пустун», «Амазонки», «Гуцульський танець» та інші. Вокальні композиції виконували Юрій Кутний, Каріна Глухенька, Софія та Соломія Ямелинці, Анна та Олександр Криницькі, Гарік та Марічка Кириченки. А Катерина Зайцева з Краматорська виконала композицію на мелодію «Пливе кача». Тріпотів на вітрі наш рідний синьо-жовтий прапор, а вся площа підспівувала «Ой у лузі червона калина».

Ведучою концерту була Оксана Чіпак, технічне забезпечення концерту – Роман Рязанов (Народний дім м. Трускавця).

Завтра, 22 травня, на центральній площі курортної столиці України благодійний марафон продовжиться. З нагоди Дня Героїв, який Україна відзначає 23 травня, Трускавецька школа мистецтв проведе черговий благодійний концерт для збору коштів на потреби ЗСУ. Початок – о 16.00.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту