З ювілеєм, рідна третя школо!

Середня загальноосвітня школа №3 міста Трускавця – наймолодша у місті та громаді. Вона відкрила свої двері для учнів вже в час незалежної України, в 1992 році. Свій день народження школа святкує завжди напередодні Дня працівників освіти. Цього року 30-літній ювілей школа відзначила багатьма цікавими заходами, кульмінацією яких стала урочиста академія.

Привітати рідну школу прийшло чимало людей. Це і перший директор школи Василь Петранівський, і довголітня директорка (2004-2021 рр.) Галина Умнова, котра третій школі віддала 29 років свого життя. Школу вітали представники влади – заступники міського голови Олексій Балицький і Святослав Стефанків, керуюча справами міськвиконкому Олена Петранич, секретар міської ради Наталія Пономаренко, начальник відділу освіти Орест Лобик, директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Інна Форемна. Не забракло і вітань від випускників – як наживо, так і за допомогою Інтернету. З пісенними вітаннями на адресу рідної третьої школи виступили її випускники: сестри Дицьо, Роман Савчин, Оксана Скробач, Андрій Сливка, Богдан Галич. З превеликим задоволенням присутні підспівували «Ой у лузі червона калина» під супровід військового оркестру.

Хвилиною мовчання та молитвою пом`янули присутні вчителів СЗШ №3, котрі відійшли у Вічність. Кращих педагогів школи було нагороджено грамотами міського голови, а весь шкільний колектив на чолі з директором Ігорем Лецюком отримав грамоту від голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, котру вручив депутат ЛОР, заступник міського голови Святослав Стефанків.

Життя триває, і свідченням тому є дитячий гамір та сміх під час перерв, естафета поколінь, вдячність молодих педагогів вчителям-пенсіонерам. Життя триває, і школа змінюється, оновлюється, йде в ногу з часом. Про те, як заклад дивиться в майбутнє, розповів молодий енергійний очільник школи Ігор Лецюк, котрий річний іспит на директора здав на відмінно. Колишні випускники дають у школу своїх дітей, батьківський комітет під керівництвом Юрія Наконечного допомагає колективу вирішувати насущні проблеми, а рік за роком не повзе, а мчить.

Наймолодшій та найновішій школі Трускавецької громади – СЗШ №3 м. Трускавця – вже тридцять років. А отже вона у розквіті сил, сповнена запалу, натхнення, планів. Попереду нові виклики, нові успіхи, нові ювілеї. Віримо, що з Божою допомогою все буде добре, як сказав отець Василь Нестер.

Ми любимо тебе, рідна третя школо! З ювілеєм!

Фоторепортаж з урочистої академії можна переглянути тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *