У Трускавці стартував традиційний Освітянський Форум

6 лютого у Трускавці відкрився традиційний Освітянський Форум, організатором якого є Асоціація «Відроджені гімназії України» (Асоціація керівників закладів освіти України). Участь в Форумі беруть більше сотні учасників з 15 областей України.

Відкриття Форуму проходило в Народному домі м. Трускавця. Найперше всі спільно заспівали Державний Гімн України, після чого хвилиною мовчання вшанували загиблих у новітній московсько-українській війні. На жаль, серед загиблих – і вчителі, котрі виконують свій громадянський обов’язок в зоні ведення бойових дій (мобілізовані), і цивільні (вчителі та учні).

Гостей з різних куточків України привітав міський голова Андрій Кульчинський, котрий наголосив на важливості ролі вчителя та освіти загалом у формуванні української ідентичності та збереженні української державності. Очільник Трускавецької громади розповів про виклики, які постали перед громадою з початком повномасштабного вторгнення, зокрема про величезну кількість ВПО, та про те, як влада міста спільно з волонтерами та небайдужими мешканцями реагували на ці виклики. Станом на сьогодні у Трускавці залишається проживати більше 14 тисяч ВПО (і це тільки офіційно зареєстрованих), що майже дорівнює кількості місцевих жителів.

Перед учасниками Форуму виступив театральний колектив з Козівської гімназії (Тернопільщина) з вертепним дійством. З вітальним словом та окресленням цілей Форуму виступив Президент Асоціації «Відроджені гімназії України» Ярослав Турянський.

Форум триватиме до 10 лютого, в його програмі передбачено тренінги та майстер-класи, ознайомлення з італійською системою освіти, заняття з фінансового менеджменту, презентація нідерландської системи освітнього менеджменту, презентації стратегій закладів освіти та інше. Проходить Освітянський Форум під гаслом «Входження української системи освіти у європейський освітній простір».

Бажаємо освітянам плідної роботи!

Фоторепортаж з відкриття Форуму  можна переглянути тут.

Залишити відповідь