Щороку, коли підходить до завершення сезон збору врожаю, українці несуть зібране збіжжя до церкви. Так дякують Господу за врожай, та засвідчують свою шану предкам.

 Напередодні, готуючись до свята, в територіальному центрі соціального обслуговування працівники відділення денного перебування провели майстер клас для підопічних – з оздоблювання кошиків. Прикрашали, ділилися традиціями та звичаями святкування Спаса у різних регіонах України.

 Кажуть: «Хто з’їсть у цей день освячене яблучко, той буде дужим і не хворітиме цілий рік». А ще є прикмети: «Прийшов другий Спас – бери рукавиці про запас. Минув Спас – держи кожух про запас».

 В результаті, кожний кошик, оздоблений своїми руками вражав своєю оригінальністю та неповторністю.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту