Виграних грантів – більше!

5 грудня на щотижневій апаратній нараді в Трускавецькій міській раді було повідомлено про три гранти, які були виграні нещодавно та будуть реалізовані найближчим часом. Мова про проєкт протидії насильству, який реалізуватимуть з Трускавецьким міським центром соціальних служб, та два проєкти культурно-освітнього напрямку (Центр дитячої творчості в Уличному та громадський простір в СЗШ №1 м. Трускавця).

На щастя, хороші новини цього тижня продовжують прибувати, і до двох виграних проєктів культурно-освітнього напрямку додалися ще два. Всі чотири проєкти були подані внутрішньо переміщеними особами Трускавецької громади за підтримки органу місцевого самоврядування та його структурних підрозділів. Всі проєкти фінансуватимуть за посередництвом громадської організації «NEEKA» (Міжнародний фонд охорони здоров`я та навколишнього середовища), співпраця з якою започаткована з ініціативи керівниці Гуманітарного штабу Трускавецької міської ради, секретаря міськради Наталії Пономаренко.

Отже, в нашій громаді від «NEEKA» будуть реалізовані такі проєкти:

1. Центр дитячої творчості в с. Уличне (закупівля акустичної системи, мікшерного пульта, радіосистем та іншого обладнання на суму 154 тис. грн.),

2. Облаштування дитячої кімнати в центрі компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб (санаторій «Джерельний, с. Модричі),

3. Бізнес-проєкт для ВПО «Створення та розвиток ательє з сувенірної машинної вишивки», м. Трускавець,

4. Urban Hub на базі середньої загальноосвітньої школи №1 м. Трускавця.

З початку керівництва містом (2015 р.) міський голова Трускавця Андрій Кульчинський постійно наголошував на потребі залучення додаткових грантових коштів для розвиткових проєктів на території громади. До початку коронавірусу (березень 2020 р.) завдяки зусиллям управління розвитку громади вдалося залучити мільйонні суми з різних джерел, внаслідок чого у місті вдалося реалізувати чи розпочати реалізацію багатьох масштабних проектів у галузях освіти, культури, охорони здоров`я, спорту, житлово-комунального господарства, соціальної сфери тощо. Започаткований вектор виявився правильним, і теперішня перемога (в час війни) пів десятка проєктів з Трускавецької громади є яскравим свідченням цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *