51 дитина з числа внутрішньо переміщених осіб поїхала 19 вересня з Трускавецької громади на відпочинок до польського міста Краснобруд у мальовничому Національному парку Розточчя. Це один із польських курортів з прекрасним водосховищем і пляжем.

Організувала поїздку служба у справах дітей Трускавецької міської ради (начальниця Леся Дребот) завдяки співпраці з Польським центром міжнародної допомоги (PCPM) спільно з CARE International (CARE). Відповідне розпорядження «Про організацію поїздки для дітей» підписав міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Діти ВПО віком 10-14 років перебуватимуть у Польщі (Люблінське воєводство) впродовж тижня (19-26 вересня) в рамках програми, спрямованої на покращення умов життя внутрішньо переміщених осіб, які змушені залишити місця проживання через бойові дії розпочаті Росією 24 лютого 2022 року. Відпочинок для дітей є безкоштовним і включає транспорт до/з місця відпочинку, проживання на курорті, повний пансіон, туристично-оздоровчу програму (місцевий транспорт, вхідні квитки), догляд за дітьми, медичне страхування та страхування від нещасного випадку. Відпочинок організувала професійна туристична агенція з досвідом організації відпочинку для дітей та молоді «Gala Travel» (м. Люблін).

 Відпочинок дітей ВПО повністю фінансується за рахунок коштів проєкту «Грошова допомога у відповідь на гуманітарну кризу в Україні» (CARE).

Залишити відповідь

Перейти до вмісту