Випадків мавпячої віспи не зафіксовано, а кількість заражень Covid-19 знижується: головне про епідситуацію на Львівщині

У країнах Європи зареєстровано вже 258 випадків захворювання на вірус мавпячої віспи (включно з підозрами на захворювання). Проте в Україні ще не зафіксовано жодного такого випадку. Разом з тим, захворюваність на Covid-19 на Львівщині має тенденцію до зниження. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Віспу мавп характеризують як зоонозне захворювання. За наявною наразі інформацією, передача цієї віспи від людини до людини носить дуже обмежений характер. Також важливо, що попередня вакцинація від натуральної віспи є високоефективною профілактикою віспи мавп.

«В Україні вірус мавпячої віспи внесений до Переліку біологічних патогенних агентів, що підлягають епідеміологічному нагляду (спостереженню)», – розповів Орест Чемерис.

У зв’язку із виявленням випадків захворювання у світі, в Україні провели екстрене засідання Оперативного центру реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров’я.  Наразі відбувається оцінка рівня ризику спалаху цього захворювання для України.

Щодо ситуації з Covid-19, то за інформацією адміністрації ДУ «Львівський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період пандемії станом на 22.05.2022 в області зареєстровано 307 482 підтверджених випадки COVID-19, померло – 6699 осіб, одужали – 300571.

На стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я, які визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, знаходиться 76 осіб, дітей немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *