Керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, установ, організацій, підприємств, закладів освіти незалежно від форм власності зобов’язані дотримуватись законодавчих норм щодо ведення військового обліку.

Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 року № 1487.

Наголошуємо, що посадові особи державних органів, органів місцевого самоврядування підприємств, установ та організацій за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію несуть відповідальність згідно із законом.

До порушень належать:

– неподання до РТЦК та СП списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць;

– прийняття на роботу призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які не перебувають на військовому обліку;

– не забезпечення оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів про їх виклик до РТЦК та СП та перешкоджання у їх своєчасній явці на збірні пункти, призовні дільниці;

– несвоєчасне подання документів, необхідних для ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, неподання відомостей про таких осіб.

Водночас інформуємо про те, що військовослужбовцями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть проводитись позапланові перевірки.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту