Три випадки укусу змій від початку року: жителів Львівщини просять бути обережними

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, від початку цього року у Львівській області зареєстрували уже три випадки госпіталізації людей з діагнозом укус змії.

Вчора, 25 травня, у Львівську обласну клінічну лікарню з діагнозом укус змії, госпіталізували жінку 1941 року народження, жительку с. Бориничі Стрийського району. Стан потерпілої – середньої важкості.

Начальник департаменту цивільного захисту населення Ігор Туз зазначає, що для власної безпеки під час перебування на природі, насамперед збираючи ягоди або гриби, необхідно палицею розсунути зарослі, розгребти листя, обстежити ущелини, щоби ненароком не потурбувати плазунів. Взути надійне взуття, одягнути широкі штани і заправити їх у черевики так, щоб утворився напуск. Якщо змія кусатиме, то прокусить тільки тканину штанів, а не шкіру.

Водночас рятувальники кажуть, якщо ви випадково побачили змію поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *