важливо

Українські захисники отримують в соцмережах масові розсилки погроз від ворога

Спецслужби рф здійснюють залякування українських військовослужбовців шляхом надсилання на особисті телефони письмових повідомлень з погрозами. Про це повідомили у 24 ОМБр імені короля Данила.

Маючи окремі персональні дані про осіб, котрі проходять військову службу в підрозділах ЗС України (раніше проходили службу), спецслужби рф надсилають погрози, у яких лунають заклики зрадити присязі на вірність українському народові, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога.

Персональні дані переважно складаються з прізвища та імені особи, ідентифікаційного номера, місця реєстрації та даних стосовно чисельності сім’ї. Розсилка відбувається через смс-повідомлення, а також мережею Інтернет через мобільні месенджери Телеграм, Вайбер, Сігнал та Вотсап.

У тексті погроз йдеться про точне встановлення місця знаходження особи, якій надійшло вказане повідомлення. Зазначається, що у випадку продовження проходження служби, по місцях проживання власника телефону та його сім’ї завдадуть точні ракетні удари.

Надіслані такого типу погрози спрямовані на те, щоб дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах ЗС України, понизити бойовий дух кожного військовослужбовця.

Разом з тим, нерідко зазначені персональні дані осіб є застарілими (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі).

Таким чином, не викликає сумнівів, що надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людської психіки, які спрямовані викликати у людини відчуття незахищеності перед військами рф.

Варто знати, що зазначені дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями на кшталт «точного ракетного обстрілу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *