11 серпня пройшло пленарне засідання 34 позачергової сесії Трускавецької міської ради. В депутатських запитах було заторкнуто тему впровадження абонентської плати за водопостачання та водовідведення – головними диспутантами стали директор ТОВ «Трускавецький водоканал», депутат Роман Бучкович та депутат Андрій Гнідан.

Приводом до суперечки стало те, що 1 серпня 2022 р. Трускавецький водоканал повідомив про публічну пропозицію підприємства про укладення Публічного індивідуального договору приєднання про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення. Це означає, що з 1 вересня 2022 р. споживачі ТОВ «Трускавецький водоканал» сплачуватимуть плату за абонентське обслуговування, яка становитиме 25 грн. 77 копійок з 1 домоволодіння. Є думки, що це рішення не на часі, і що можна було почекати з запровадженням абонплати до кінця війни. Роман Бучкович запевняє, що це не його ініціатива, а вимога закону. Детальніші роз`яснення на цю тему будуть у відеокоментарі директора ТОВ «Трускавецький водоканал».

Цікавило депутатів і те, як готуються до нового навчального року школи громади. Начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик доповів, що процес підготовки триває у всіх восьми школах, а також в садках. Зараз проходить процес опитування батьків як вони бачать навчання своїх дітей – онлайн чи офлайн. Проте вже твердо можна сказати, що навчання офлайн (тобто наживо у шкільних приміщеннях) неможливе одночасно для всіх учнів школи, бо укриття не вмістять всіх дітей та вчителів. Тому, ймовірно, в першу зміну навчатимуться 1-5, 9 та 11 класи, а 6-8 та 10 йтимуть до школи пізніше, в другу зміну.

Окрім того Орест Лобик повідомив, що в школах запровадять роздільне сортування сміття, щоб підвищувати екологічну свідомість як учнів, так і всієї громади.

Сесія розглянула сім питань порядку денного, серед них одне щодо цифровізації, на яку маємо перерахувати до області 122 тис. грн. Причина – система електронного документообігу «Мегаполіс» замінюється сучаснішою, платною. Це стосується всієї Львівщини.

Більшість питань на сесії стосувалися незначних змін до бюджету, були детально обговорені та проаналізовані на вчорашній бюджетній комісії, тож їх розгляд не зайняв багато часу.

Всі рішення сесії оприлюднюються у встановлені чинним законодавством України терміни на веб-сайті за цим посиланням. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту