депутати

Підприємство, яке випускатиме брендовану «Модрицьку сіль», буде зареєстроване в Трускавецькій громаді

23 червня пройшла XXXII позачергова сесія Трускавецької міської ради. Перед її початком відбулися засідання двох депутатських комісій: з гуманітарних питань (голова Андрій Тріщук) та бюджетної (голова Анатолій Стародуб). Із депутатським запитом щодо відновлення роботи КП «Харчовик» виступив депутат Юрій Наконечний.

Депутати попрацювали впродовж 2,5 годин та розглянули всі питання порядку денного. Щоправда, деякі довелося відкласти на доопрацювання. Таким зокрема було питання про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 10,0 га в с. Модричі.

Сесія внесла зміни в показники бюджету-2022 Трускавецької громади стосовно 287 тис. грн. З цієї суми 10 тис. грн. піде на закупівлю двох оптичних приладів для потреб ДФТГ.

З балансу КП «Парк курортний» на баланс КП «Трускавецьсвітло» було передано тепловізор, який ще раніше був на балансі КП «Трускавецьтепло».

Депутати пішли назустріч підприємцям, надавши пільги з орендної плати за об’єкти майна комунальної власності територіальної громади міста Трускавця, які орендують в КП «Парк Курортний» (пільга 20% для тих, хто реалізує церковну та сувенірну продукцію, пільга в 50% для тих, хто займається туристичною діяльністю).

Зацікавлення викликало питання затвердження містобудівної документації «Внесення змін в Детальний план території під розміщення підприємства по виробництву харчової солі «Екстра» ТОВ «Укрінвестсистем» в селі Модричі». Перед депутатами виступив представник інвестора, заступник директора компанії Дмитро Ковалюк, котрий розповів про плани.

Підприємство, яке випускатиме брендовану «Модрицьку сіль», буде зареєстроване у Трускавецькій громаді, тож податки йтимуть в міський бюджет. Планується випуск різних видів солі – від соціальної дешевої до високорентабельних сортів, аналог яких в Європі коштує 40-60 євро за кілограм. Ведуться перемовини щодо залучення турецьких та польських інвестицій, щоб запуск виробництва відбувся якомога швидше.

Представник інвестора відповів на запитання стосовно екології, впливу на мінеральні джерела та прісні водоносні горизонти, особливості технологічних процесів, можливості небезпеки утворення карстів, які задавали депутати Ярослав Грицак, Богдан Габшій, Дмитро Данчишак. Депутати підтримали проєкт рішення.

Наостанок депутати в таємному режимі проголосували за надання трускавчанину Павлу Петровичу Біласу почесної відзнаки «За заслуги перед містом». На спортивних аренах України, Європи та світу син та вихованець знаного тренера Петра Біласа популяризує рідний Трускавець та примножує його славу.

Всі прийняті сесією рішення в найближчому часі будуть доступні на офіційному веб-сайті Трускавецької міської ради в системі «Рада» за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *