У час російської агресії дуже важливо, щоб діти відволіклися від війни та мали змогу відпочити та оздоровитись в літніх таборах.

На запрошення Генеральної федерації PEP Французької республіки, за сприяння департаменту соціального захисту населення ЛОВА, двоє дітей Трускавецької територіальної громади, батьки яких беруть участь в бойових діях, долучились до групи дітей від Львівської області, які відправились в туристично-освітню поїздку в центри оздоровлення Франції.

Діти перебувають у Франції з 12 по 25 серпня під наглядом психологів та педагогів-вихователів з України. Усі витрати на транспорт, харчування, проживання забезпечує французька сторона. Організатори роблять все, щоб кожен день для дітей був насиченим та яскравим. Дітей долучають до спортивних ігор: баскетболу, футболу, волейболу, плавання в відкритому басейні. Для них доступні уроки музики, цифрові майстерні та кімната кіно.

З 12 по 26 серпня тривають канікули ще для 2 дітей захисників України Трускавецької громади в польському селищі Риманів-Здрій на запрошення від Підкарпатського воєводства Республіки Польща, де для українських дітей організують літнє дозвілля. Поїхали діти віком від 8 до 14 років в супроводі педагогів-вихователів з Львівщини. Діти проживатимуть в санаторії «Риманів». Їх забезпечать збалансованим 4-разовим харчуванням в санаторії, та вечерею або ланчем під час поїздок та екскурсій. Програму відпочинку та заходи складають відповідно до віку й інтересів учасників. Зокрема це піші прогулянки околицями, відвідування спа-центру, сонячні ванни на річці Табор, плавання у відкритому басейні, спортивні та розважальні заходи.

Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Трускавецької міської ради здійснено підбір дітей та підготовлено відповідний пакет документів для виїзду за кордон .

Також за рахунок коштів обласного бюджету, згідно Порядку направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відділом скеровано 4 дітей Трускавецької громади на відпочинок та оздоровлення в «ДОТ «Артек-Прикарпаття» на І зміну, яка триває з 13 по 26 серпня 2022 року. Троє з них – діти внутрішньо переміщених осіб, та 1 дитина з багатодітної сім’ї м. Трускавця.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту