У неділю, 26 червня, в с. Угерсько Стрийського району відбувся благодійний шаховий турнір, присвячений Дню Конституції України. Організатори турніру: Стрийська міська, рада, Стрийська районна шахово-шашкова федерація, Стрийська дитячо-юнацька спортивна школа сестер Музичук та Угерський шаховий клуб «Е2 – Е4».

В турнірі, на якому проходив збір коштів на потреби Збройних Сил України, взяло участь близько 70 учасників зі Львова, Самбора, Стрия, Борислава, Дрогобича. Єдиний представник Трускавця, 74-річний Богдан Мисько виборов на змаганнях перше місце серед ветеранів.

У своєму виступі під час нагородження трускавчанин Богдан Мисько розповів про те, що шахи – це одночасно мистецтво, наука та спорт. Цей вид спорт сприяє аналітичному складу розуму, розвиває логічне та творче мислення. Шахи не просто виховують красу душі, а ще вчать мислити глобально та масштабно. Сильний шахіст прораховує ситуацію на 5-7 ходів вперед, і йому в житті всюди легше: і в армії, і на роботі, і в бізнесі, в будь-яких обставинах, – сказав під час свого виступу переможець турніру серед ветеранів.

Також Богдан Мисько розповів присутнім про курорт Трускавець та можливості оздоровлення на ньому, про цілющі мінеральні води Трускавця, зокрема про унікальну «Нафтусю».

«Кожен трускавчанин повинен популяризувати наш курорт і розповідати про нього. Я просто зачарований Трускавцем, і не тільки тому, що тут прекрасні живописні краєвиди, ландшафти, озера, свіже чисте повітря, а ще й тим, яка тут чудова організація життя та дозвілля, як тут все чисто, які тут парки, і сюди дійсно хочеться приїжджати, хочеться тут жити. А ще тут є «Нафтуся», дійсно чудодійна вода, котра допомагає при багатьох хворобах», – каже трускавчанин Богдан Мисько.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту