Трускавчанка Ксенія Миколюк стала бронзовою призеркою Чемпіонату Львівщини з вільної боротьби

11 березня у Львові проходив чемпіонат Області з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2008-2010 р.н. Участь у ньому брали спортсмени з усієї Львівщини, адже це був відбірковий чемпіонат, переможці якого отримали можливість виступати на чемпіонаті України з вільної боротьби.

Від Трускавецької громади у Чемпіонаті змагались Ксенія Миколюк, Андрій Баброцяк та Андріан Лудин. У результаті, одинадцятирічна Ксенія Миколюк (навчається у НВК «СЗШ№2-гімназія» м. Трускавець) виборола третє місце. Юна борчиня є вихованкою братів Петра та Павла Біласів, які займаються з Ксенією близько трьох років. Тренується дівчинка у секції з вільної боротьби у с. Станиля Трускавецької територіальної громади, де займаються понад 20 спортсменів віком від 6 до 15 років.

Перспективна спортсменка з вільної боротьби Ксенія Миколюк у цьому спорті не випадково, адже має яскравий приклад для наслідування – сестру-чемпіонку Олександру Хоменець, яка починала свою спортивну кар’єру в Трускавці під керівництвом Петра Львовича Біласа, заслуженого тренера України. 20-річна Олександа торік стала віцечемпіонкою світу та найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками року. 16 березня вона розпочне боротьбу за медалі в Бухаресті на чемпіонаті Європи серед дорослих та спортсменів до 23 років. Вболіваємо за нашу видатну землячку Олександру Хоменець та вітаємо зовсім юну Ксенію Миколюк з важливою перемогою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *