Важлива інформація щодо бронювання військовозобов’язаних: у Львівській ОВА пояснили вимоги та процедуру щодо нового порядку бронювання

Нещодавно відбулися зміни в законодавстві з питань бронювання військовозобов’язаних.

Напередодні вступила в дію нова постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Про це повідомила керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Ірина Шурпяк.

«На підставі нової постанови КМУ, постанова Кабінету Міністрів України №194 від 03.03.2022 року втратила свою чинність. У зв’язку з чим, розгляд звернень щодо бронювання, згідно постанови КМУ №194 в Львівській ОВА не здійснюватиметься. До Львівської ОВА та місцевих органів виконавчої влади зможуть звертатися наступні суб’єкти звернень: органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, яким встановлено мобілізаційне завдання облдержадміністрацією або райдержадміністрацією Львівської області та підприємства, установи, організації, які є критично важливими для функціонування економіки. Деталі щодо зазначної процедури, згодом буде висвітлено на сайті ЛОВА»- зазначила керівник апарату.

Також вона наголосила, що необхідно звернути увагу, що також змінилися вимоги щодо документів.

«Всі звернення повинні містити лист з обґрунтуванням, списком та довідкою за встановленою формою. Ті підприємства, які мають мобілізаційні завдання повинні вказувати реквізити документів, якими встановлено відповідне мобілізаційне завдання (замовлення) та договору про його виконання. Підприємства, установи, організації, які забезпечують потреби ЗСУ та інших військових формувань повинні подавати свої обґрунтування та списки до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями або до Мінстратегпрому», – зауважила керівник апарату.

«Проте, наголошуємо, що усі суб’єкти звернень стосовно бронювання зобов’язані дотримуватись нового Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487, зокрема щодо проведення звірок, – резюмувала Ірина Шурпяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *