Військові Сухопутних військ України відзначають своє професійне свято

День Сухопутних військ України відзначається згідно з Указом Президента від 18 жовтня 1997 року щорічно 12 грудня «…ураховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави…». Командування Сухопутних військ України, якому підпорядковані органи управління і військові частини, створене згідно з Указом Президента України 23 травня 1996 року в складі Збройних Сил України.

Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності держави. За чисельністю вони складають майже половину Збройних Сил України. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у захисті Батьківщини, як у мирний, так і воєнний час.

Сучасні Сухопутні війська ЗСУ — це багатофункціональний організм, який складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення, військові частини територіальної оборони. Сухопутні війська ЗСУ мають на озброєнні танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, артилерію різної потужності та призначення, протитанкові ракетні комплекси, зенітні ракетні комплекси, засоби управління, автоматичну стрілецьку зброю. До складу Сухопутних військ Збройних Сил України також входять військово-навчальні заклади.

На теперішній час Сухопутні війська Збройних Сил України організаційно складаються з Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, оперативних командувань «Південь», «Північ», «Захід», «Схід» і частин безпосереднього підпорядкування Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України. Командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України — генерал-полковник Сирський Олександр Станіславович.

Сухопутні війська виконують функції забезпечення миру і національної безпеки, протидії та захисту від зовнішніх загроз, а також беруть участь у територіальній обороні держави, ведуть розвідку, виконують завдання з ліквідації наслідків НС. Також воїни сухопутних військ беруть активну участь у багатонаціональних навчаннях на території України і за кордоном. Крім того, активно залучаються до міжнародних миротворчих операцій у складі місії ООН.

Сьогодні, в умовах повномасштабної війни, саме Сухопутні війська ЗСУ становлять основу операції Об’єднаних сил. Сухопутні війська несуть найбільше навантаження у ході виконання завдань операції Об’єднаних сил щодо забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів країни. Воїни частин і з’єднань Сухопутних військ прийняли на себе перший удар агресора, але вистояли і зуміли зупинити підступного ворога і завдали йому відчутних втрат.

День Сухопутних військ України — це свято сильних і мужніх людей, надійних захисників, які сьогодні боронять свободу, незалежність і спокій нашої країни. Честь і слава воїнам Сухопутних військ, які щоденно доводять — немає такої сили, що може порушити дух і волю українського воїна.

Дякуємо за службу! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *