8 червня відбулося пленарне засідання 49 сесії Трускавецької міської ради. На ньому було розглянуто 6 питань порядку денного.

Найперше депутати заслухали заступника міського голови Олексія Балицького, котрий доповів про те, що на початку липня мають стартувати роботи з ремонту доріг Уличне-Зимівки та в селі Орів. По дорозі Дрогобич-Довголука ремонтні роботи стартують дещо пізніше, можливо до кінця липня.

Олексій Балицький зачитав проєкт звернення депутатів міської ради до міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, в якому йдеться про потребу завершити будівництво траси Пісочне-Східниця на відтинку біля села Модричі (мова про так звану об`їзну дорогу). З початком повномасштабної війни повністю призупинені будь-які роботи на цій ділянці дороги, хоча до завершення залишалося небагато. Завершення будівництва цієї дороги та введення її в експлуатацію дозволить розвантажити вулицю Сагайдачного, адже зараз весь транспортний потік на Борислав і Східницю прямує через Трускавець.

Сесія внесла зміни до показників бюджету Трускавецької міської територіальної громади на 2023 рік, збільшивши видаткову частину на 5 млн 941 тис 878 грн (кошти підуть на потреби освіти, культури, медицини та на соціальні потреби).

Надано згоду на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади м. Трускавця пожежного автомобіля (функціонує в Орівській добровільній пожежній дружині) та затверджено цільову Програму покращення матеріально-технічної бази ДПРЧ 7 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області на 2023 рік (пожежники потребують ремонту даху та протирадіаційного укриття, заміни системи опалення).

Депутати підтримали ідею демонтажу колишнього меморіалу совєтських воїнів на вулиці Дрогобицькій та в таємному режимі одноголосно проголосували за присвоєння громадянину Польщі Пьотру Мусялу почесної відзнаки «За заслуги перед містом».

Перейти до вмісту