Дотримались слова – польські волонтери привезли дідусеві з Покровська електровізок

Чимало волонтерів та благодійників навідується у центри поселень, які діють у Трускавці на базі шкіл. З такою допомогою, місто може щоразу полегшувати життя переселенців, які забезпечуються харчуванням, одягом, ліками, можливістю помитись, випрати, відпочити та бути в безпеці.

Так, нещодавно до однієї з трускавецьких шкіл приїхав поляк Томаш Зальверт з групою волонтерів. Коли вивчали потреби переселенців їхню увагу звернули на нужди одного старшого чоловіка, пана Юрія з Покровська Донецької області. Він втратив рідну домівку через війну, тому виїхав на тимчасове проживання у Трускавець. Багаторічна праця на заводі в Запоріжжі підірвала його здоров’я. Він втратив ногу, спаралізувало руку і вже не міг пересуватись без візочка та допомоги. Тож, волонтери пообіцяли зібрати кошти та купити дідусеві новий візок. І свого слова дотримали. Пан Томаш «дав клич» серед своїх польських друзів у соцмережах і зібрав необхідну суму на особливий подарунок для дідуся з України. До збірки долучилася також стебничанка Ліда Мороз, яка передала Томкові 50 євро.

Подарунок панові Юрієві став справжньою несподіванкою. Візок виявився електричним, зручним у користуванні й комфортним. А найбільше розчулило дідуся, що його новий електровізок йому віддають назавжди, а не в оренду, чи на деякий час. Тож прогулянки, які пан Юрій дуже любить, стануть звичними, частими і приємними. явищем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *