2 лютого проходила 42 сесія Трускавецької міської ради. З депутатськими запитами виступили депутати Дмитро Данчишак, Андрій Гнідан, Мар`яна Губицька, Юрій Наконечний, Михайло Галик. Запити стосувалися:

  • демонтажу колишнього меморіалу радянським воїнам на вул. Дрогобицькій,
  • потреби посилення роз`яснювальної роботи серед пішоходів щодо необхідності одягати світло відбивальні елементи в темну пору доби для уникнення нещасних випадків на дорозі,
  • прохання голови ОСББ на вул. Стебницькій, 78 про перенесення сміттєвих баків навпроти Стуса, 4, через які засмічується прибудинкова територія, в інше місце,
  • відновлення вуличного освітлення в с. Станиля,
  • незадовільного стану доріг Дрогобич-Довголука та Уличне-Зимівки,
  • ставок земельного податку для жителів сіл громади.
    Коментуючи запит Дмитра Данчишака, міський голова Андрій Кульчинський розповів про ініціативу перетворити територію при в`їзді в місто в сквер новітніх Героїв України, полеглих в російсько-українській війні 2022-2023 рр., винісши це питання на широке громадське обговорення.
    Сесія проголосувала за декілька соціальних проектів, котрі показують турботу про незахищені верстви населення Трускавецької громади:
  • рішення про надання пільг на оплату житла і комунальних послуг для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, прийомних батьків та опікунів/піклувальників на 2023 рік для 12 сімей,
  • рішення про надання адресної грошової допомоги на покриття витрат на житло і комунальні послуги особам з інвалідністю Трускавецької міської територіальної громади (500 гривень в місяць),
  • рішення про надання щомісячної грошової компенсації на оплату житлово-комунальних послуг деяким категоріям громадян Трускавецької міської територіальної громади на 2023 рік (учасники УПА, вдови політв’язнів, репресовані, реабілітовані з посвідченням Львівської обласної ради, Почесні громадяни Трускавця, якщо вони не отримують допомогу з інших джерел),
  • рішення про адресну грошову підтримку довгожителів Трускавецької міської територіальної громади на 2023-2024 рр (виплати до дня народження особам від 90 років і більше становитимуть від 1 тисячі гривень до 3 тис. залежно від віку).
    Депутати надали дозвіл ТОВ «Трускавецький водоканал» на взяття овердрафту (короткотермінової позики), затвердили список присяжних Трускавецького міського суду (5 осіб) і проголосували за два рішення з питань комунального майна, зокрема надали дозвіл на відчуження твердопаливного котла.
    Левову частку сесії зайняв розгляд пів сотні земельних питань, котрі доповідала начальниця управління містобудування, архітектури та землекористування ТМР Оксана Плахтій.
    Питання розроблення детального плану територій під кладовища доповідав головний архітектор громади Зіновій Кушнір. Мова про ділянки розміром від 2 до 4 га в селах Доброгостів, Уличне та в селі Станиля під міське кладовище.
    Також на сесії заслухали спеціаліста з питань розвитку аграрного сектору економіки та розвитку сільських територій Олега Блажівського з інформацією про функціонування агропромислового сектору економіки на території громади.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту