29 травня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, містобудування та благоустрою.
Можливість пакетного голосування, коли однотипні питання розглядаються та приймаються одночасно, економить час і пришвидшує роботу комісії. Але є й питання, коли навіть тривала дискусія не дає результату. Одним з таких каменів спотикання на комісії став проєкт рішення про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ОСББ «Віра» на вул. Стебницькій, 62. Земельна ділянка між будинками 62 та 64 може бути поділена між двома ОСББ, але не досягнуто консенсусу як саме здійснити цей поділ. Тому без виїзду земельної комісії безпосередньо на місце не обійтися.


Більшість питань щодо паїв та розробки проєктів з землеустрою члени комісії голосували без обговорень. Ці рішення стосуються простих людей, в основному жителів сіл нашої громади.
Останнім з розглянутих на земельній комісії питань стало звернення однієї з громадських організацій міста щодо встановлення пам’ятника загиблим захисникам та захисницям України. Є різні думки щодо того, де цей пам’ятник мав би постати. Одна ГО вважає, що при вході в паркову зону біля кафе-ресторану «На здоров`я», інші варіанти – на місці колишнього меморіалу на Дрогобицькій, безпосередньо на цвинтарі тощо. Комісія прийняла соломонове рішення, рекомендуючи розглянути можливість спорудження в майбутньому такого пам’ятника в самісінькому серці курорту – на площі Незалежності, де знаходиться камінь, котрий інформує про наміри спорудити такий меморіал.
Герої України мають бути вшановані належним чином – ця позиція влади Трускавця була і є незмінною.

Перейти до вмісту