24-26 лютого 2023 року в польському місті Красічині відбулася 35-та Міжнародна конференція «Європа Карпат». Головна тема заходу – європейська єдність і співпраця перед обличчям російської агресії. У триденних дискусіях взяли участь, польські, українські та іноземні політики, очільники уряду, місцевого самоврядування, експерти та науковці. Український Парламент представляла Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Віцеспікерка наголосила, що пріоритетами України є інтеграція до європейського політичного, екомомічного, правового, безпекового та гуманітарного простору, а також відмітила, що рік війни з росіянами, страшної і кривавої, лише підтверджує наміри українців.

«Європа Карпат» – це серія міжнародних конференцій та форум для діалогу, що охоплює країни, на території яких розташовані Карпати, а також країни-сусіди. Тож до обговорення цього року включили теми:

– Підтримка та відбудова України на шляху до Європейського Союзу.

– Роль громадянського суспільства в захисті та перетворенні України.

– Жінки Карпат: найважливіші виклики.

Учасником обговорень став міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, а також інші керівники громад Львівщини.

Трускавець відіграє неабияку роль у розвитку Карпатського регіону, тому представлення нашого курорту на конференції привернуло увагу аудиторії. Принагідно міський голова Андрій Кульчинський подякував представникам Європейської спільноти за підтримку і допомогу, в також нагадав, що попри всі виклики війни, подолання фінансової та гуманітарної криз, пов’язаних з вимушеними переселенцями, Трускавецька громада продовжує допомагати, давати безпеку й лікувати тих хто цього потребує. Поряд з цим продовжує працювати і розвиватись все, що пов’язане з головним і стратегічним напрямком – курортологічним та сферою обслуговування, які відповідають статусу європейського курорту.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту