У Трускавецькій лікарні відновлено роботи з облаштування ПЛР-лабораторії

Хороша новина – відновлено призупинені з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну роботи з облаштування ПЛР-лабораторії в КНП «Трускавецька міська лікарня».

Тендер з облащтування ПЛР-лабораторії в лікарні Трускавця був проведений наприкінці 2021 року, внаслідок чого було укладено угоду на суму 3 392 068,70 грн. На жаль, напад московії на Україну змусив відкласти цей проєкт, який життєво необхідний для Трускавця. Адже ПЛР-лабораторія – це не тільки тести на визначення ряду захворювань, це унікальна потужна суперсучасна діагностична база, котра значно підвищує рейтинги нашої лікарні, а це надважливо в конкурентному середовищі сьогодення.

На щастя, завдяки розумінню та підтримці депутатського корпусу, завдяки Народному депутату України Оресту Саламасі, завдяки нашим німецьким партнерам з міста Ватлінґен призупинення проєкту не означало його повного припинення. Тож наприкінці весни 2023 року проєкт відновлено, а на його реалізацію залучено понад 2,8 млн. грн державних коштів. Ці гроші наша громада (а конкретно Трускавецька лікарня) отримує в рамках субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку завдяки сприянню народного депутата України від Дрогобиччини Ореста Саламахи.

Варто зауважити, що обладнання для ПЛР-лабораторії вже є, і на нього місто не потратило жодної копійки. Його вартість – 50 тисяч Євро, це грантові кошти, які залучено для Трускавця в рамках німецько-українського партнерства, до чого доклалися міський голова Андрій Кульчинський, колишня начальниця управління розвитку громади Наталія Скибак, і, звісно ж, Ватлінґен, наше місто-побратим в Німеччині.

Чим точнішою є діагностика, тим якіснішим буде лікування. ПЛР-лабораторія дозволить швидко робити тести жителям Трускавецької громади, економлячи їхні час, кошти та підвищуючи шанси на одужання. Це є черговим доказом того, що життя та здоров`я людей – у пріоритеті влади Трускавця в цілому і міського голови Андрія Кульчинського зокрема. Інвестиції в лікарню та в нові технології – це інвестиції у здоров`я та в майбутнє нашої громади.