У Трускавці провели виїзну акцію «16 днів проти насильства»

В рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії протидії насильству в Трускавці, поблизу Стебницького кільця, провели вуличну акцію «16 днів проти насильства». Її реалізовують БФ «Рокада» спільно з кар’єрним хабом «Вона». Головна мета: привернення уваги жителів громади до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства.

В рамках сьогоднішньої акції представники цих організацій, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги(Львів) спільно з працівниками Трускавецького відділення поліції, представниками Трускавецького міського центру соціальних служб, психологами та юристами інформували мешканців Трускавецької громади, зокрема, вимушених переселенців про різновиди насильства та як його виявити, а також розповіли про те, куди можна звернутись в разі потрапляння у ситуацію домашнього насильства.

Також було розповсюджено буклети з інформацією про дії у разі виявлення домашнього насилля, а також адреси й телефони установ, до яких можна звернутися за допомогою. За потреби, люди могли отримати фахову консультацію одразу на місці. Оскільки акція проходила на свіжому повітрі, організатори пропонували гарячий чай та печиво зацікавленим, а також роздавали повітряні кульки дітям. Виїзна акція привернула увагу громадськості, адже до стендів з буклетами та до спеціалістів постійно підходили люди. Чимало з них вперше дізнались про такі можливості, але було багато й тих, хто стикався з насильством у сім’ї. Тож відвідувачі відзначили, що схожі акції дуже потрібні в нашому сьогоденні.

Так, війна принесла дуже багато насильства для українців. Позатим, люди не мають толерувати у жодному випадку насильство вдома і замовчувати його. Ані війна, ані інші причини не є приводом, щоб не говорити про домашнє насильство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *