Перші два заняття вже відбулись. Є 12 відвідувачів, які записались і прийшли на перші заняття з вивчення української мови. Про це розповіла педагог, ведуча мовного клубу «Розмовляй українською – живи душею» Олександра Дирко, головний спеціаліст відділу освіти Трускавецької міської ради.

Мовний клуб працює безоплатно. Учасники збираються в НВК «СЗШ 2 – гімназії» (кабінет 2, української мови) двічі на тиждень, у середу та п’ятницю о 11:00.

Курс розроблений враховуючи індивідуальну складову, реальну потребу тих, хто зголосився вивчати українську. Він не про високі матерії, а направлений на адаптацію в україномовному суспільстві. Головний акцент на живому спілкуванні в побуті, бо саме тут в російськомовних українців виникають проблеми. На заняттях розглядають відмінності діалектів, зокрема місцевої говірки, типових для Галичини вітань, звернень та ін. Все це важливо для порозуміння, наприклад, в магазині, аптеці при спілкуванні з місцевими мешканцями. Звісно, в ході навчання педагоги розповідають про історію, етимологію рідної мови, ключовий вплив духовного виховання.

Оскільки учасники мовного клубу здебільшого люди старші, зі сформованим баченням і різними життєвими історіями, в тому числі пов’язаними з жахіттями війни, організатори залучають до занять професійних психологів.

Набір груп продовжується.

Якщо ви маєте бажання стати відвідувачем мовного клубу «Розмовляй українською – живи душею» у Трускавці телефонуйте: +38 068 309 00 71, з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту