БФ «Право на захист» вчергове допомагає ВПО

Чергову партію допомоги роздавали 10-11 серпня у Трускавецькій громаді представники Благодійного Фонду «Право на захист». Продуктові набори отримали внутрішньо переміщені особи, котрі компактно проживають у закладах розміщення (санаторій та пансіонат), а також ВПО на території одного з сіл нашої громади. Всього за два дні було роздано 270 пакунків на загальну суму біля 300 тисяч гривень.

«Наша співпраця з БФ «Право на захист» є результативною, адже це одна з найпотужніших організацій, котра працює безпосередньо з Агентством ООН у справах біженців (UNHCR). Вони вивчають потреби переселенців, формують запити і потім поспішають з допомогою туди, де вона найдужче потрібна. Трускавецька міська рада активно співпрацює з Львівським відділенням БФ «Право на захист», і це далеко не перша допомога, яку донори надають для ВПО у Трускавці. Цього разу це продукти, раніше були і засоби гігієни, і юридичні консультації, і допомога в реєстрації тощо», – каже заступник міського голови Трускавця Олександр Ткаченко, котрому належить ініціатива співпраці з фондом.

«Станом на сьогоднішній день у Трускавецькій громаді офіційно зареєстровано 13 787 ВПО, проте є чимало тих, хто втік до нас від війни, хто проживає тут, але не реєструвався з різних причин. Ми в міру своїх можливостей намагаємося допомогти біженцям чим можемо. Завдяки підтримці таких організацій як БФ «Право на захист» ця допомога явно відчутніша», – каже керуюча справами Трускавецького міськвиконкому Олена Петранич.

«Співпраця з БФ «Право на захист» буде продовжена, адже кількість ВПО в нашій громаді не збільшується, а скоро настає осінньо-зимовий період. Я вдячний їм за те, що вони намагаються задовольнити хоча б елементарні потреби внутрішньо переміщених осіб, і роблять це регулярно», – висловлює вдячність БФ «Право на захист» міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Більше інформації про БФ «Право на захист» – за посиланням https://r2p.org.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *