Батьківська плата за відвідування садочків незначно зросте

Ряд бюджетних питань в рамках підготовки до чергової 46 сесії Трускавецької міської ради розглянули сьогодні, 28 березня, на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна. Провів засідання голова комісії Анатолій Стародуб.

Члени комісії погодили внесення змін до «Цільової програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Трускавецької територіальної громади на 2022-2024 роки». Мова про виділення 168 900 гривень, в тому числі на систему оповіщення для села Орів, котра там наразі відсутня.

570 тисяч гривень планується надати для заміни вікон у податковій. 73 тисячі 300 гривень – на потреби міського відділу Державної міграційної служби (21 900 – придбання крісел, 23 000 – придбання персонального комп’ютера та облаштування робочого місця, 28 400 – оргтехніка (упси, роутер тощо). Було повідомлено, що до міського бюджету завдяки роботі міграційної служби в 2022 році поступило 2 млн. 988 тис. 423 гривні, тому гріх не підтримати цю установу, тим більше, що ці потреби є реальними та нагальними.

Члени комісії підтримали ініціативу відкриття арт-кафе у приміщенні, яке може надавати в оренду музей міста-курорту (на вул. Січових Стрільців). Не викликало заперечень і питання передачі в оренду для ГО ГЦ «Університет третього віку «Джерела» приміщення площею 14,1 кв.м. на Стебницькій, 66 (терцентр).

Начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик розповів про плани коригування батьківської плати в дитячих садочках. Якщо в минулому році вона становила 25 гривень в день для дітей віком від 1 до 4 років, то тепер вона зросте на 10 гривень і становитиме 35 грн. Плата для дітей віком 4-6 років зросте на 13 грн. (з 33 до 46). Чому росте платня за харчі – ясно як Божий день, адже ціни на живність зросли надзвичайно, і продовжують рости.

Орест Лобик зазначив, що міська рада оплачує 40% вартості продуктів, а батьки – 60%. Повністю на утриманні міської влади – енергоносії та зарплата працівників дошкільних установ. Всі пільги, які діяли в попередній період, зберігаються, тобто від батьківської плати звільняються різні пільгові категорії (ВПО, діти учасників бойових дій, діти з багатодітних сімей та ін.).

На 46 сесію йде лише одне «освітнє» питання, проте головний освітянин Трускавецької громади розповів про плани на найближчий період. Зокрема, планують виготовити проект та облаштувати територію дитячого майданчика біля школи в с. Станиля (не просто закупити конструкції та закопати їх в землю, а відвести воду, вирівняти територію, тобто зробити по-господарськи). На ремонт твердопаливних котлів у садочках «Диво» та «Півник» (села Уличне, Доброгостів) потрібно буде 42 тис. грн. 80 тис. треба буде на вентиляцію в СЗШ №3 м. Трускавця. Ще 27 тисяч – для цієї ж третьої школи (ролети – 19 тисяч плюс ремонт генератора – 8 тисяч).  45 тисяч – на матеріали для школи в Уличному, де власними силами зроблять ремонт. 14 тисяч – на облаштування двох кабінетів у Доброгостівській школі. Ще потрібні кошти на ремонт побутової каналізації для НВК «СЗШ №2-гімназія». В загальному на всі ці потреби планується виділити біля 300 тисяч гривень, але зроблять це не на 46 сесії 30 березня, а швидше за все на 47 сесії Трускавецької міської ради.

Насамкінець на бюджетній комісії заслухали питання «Різне».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *