31 січня відбулося засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань (освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, молодіжної політики), депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування (голова комісії Андрій Тріщук). На комісії було розглянуто 5 питань.

Найперше члени комісії підтримали процедуру затвердження списку присяжних для Трускавецького міського суду. Питання доповідала начальниця юридичного відділу міської ради Олена Савченко. Зголосилося бути присяжними п’ятеро жителів Трускавецької територіальної громади. Такої кількості достатньо, зважаючи на те, що, Богу дякувати, резонансних справ у нашому суді розглядається небагато.

Члени комісії підтримали проєкт рішення про надання пільг на оплату житла і комунальних послуг для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, прийомних батьків та опікунів/піклувальників на 2023 рік. Таких сімей у Трускавецькій МТГ є 12, з них 1 – прийомна, 11 – з опікунами/піклувальниками. Питання доповідала начальниця служби у справах дітей Леся Дребот.

Щодо надання адресної грошової допомоги на покриття витрат на житло і комунальні послуги особам з інвалідністю Трускавецької міської територіальної громади, то така допомога становитиме 500 гривень в місяць. У минулому році кількість осіб, котрі користувалися цією допомогою, становила 203.

Щодо надання щомісячної грошової компенсації на оплату житлово-комунальних послуг деяким категоріям громадян Трускавецької міської територіальної громади на 2023 рік, то тут сума виплат становитиме від 400 до 600 гривень. Таку допомогу отримають учасники УПА, вдови політв’язнів, репресовані, реабілітовані з посвідченням Львівської обласної ради, Почесні громадяни Трускавця, якщо вони не отримують допомогу з інших джерел. У 2022 році згідно аналогічної Програми кошти отримувало 166 жителів громади.

В Трускавецькій громаді у минулому році було 149 довгожителів (люди, яким виповнилося 90 років і більше). Про це розповіла начальниця управління праці та соціального захисту населення Віра Ільницька, котра доповідала на комісії соціальні питання. Станом на січень 2023 року довгожителів в Трускавецькій МТГ – 161 особа. Люди, старші 90 років, отримуватимуть,до дня народження 1000 гривень, старші 95 – 1500, старші 100 років (таких є двоє, а до кінця року має бути троє) – 3000 грн.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту