Не поспішати, а детально вивчити, обговорити та зрозуміти пріоритетність видатків – такими принципами керувалися депутати Трускавецької міської ради, коли минулого тижня відклали затвердження бюджету громади на 2023 рік. Тож сьогодні, 6 грудня, відбулося додаткове засідання бюджетної комісії, яке провів її голова, депутат Анатолій Стародуб і на якому ґрунтовно розглянули як і за що житиме Трускавецька громада в наступному році.

Перед заслуховуванням усіх розпорядників коштів депутати підтримали зміни до бюджету-2022, продиктовані вимогами часу. Так, зокрема, місто одноразово виділяє 1 млн. 192 тис. грн. для зарплати працівникам КНП «Трускавецька медична лікарня», оскільки через заборону планових операцій та планових госпіталізацій установа недоотримала заплановані доходи. Хоча кількість пацієнтів за рахунок ВПО зросла майже вдвічі, та це, на жаль, ніяк не відображається на зарплаті медиків, та й ту виплачують із затримкою. Тож щоб підтримати людей цієї благородної професії, місто вирішило розщедритися і оплатити ту суму, яку медики недоотримали від НСЗУ.

З головним фінансовим документом громади депутатів ознайомив начальник фінансового управління Микола Федоричак. Розпорядники  коштів (відділи освіти, культури, управління житлово-комунального господарства та будівництва, праці та соцзахисту, розвитку громади, комунальної власності та ін.) складали екзамен перед депутатами за кожну витрачену копійку і за те, що планують витратити.

Участь в бюджетній комісії взяли міський голова Андрій Кульчинський, секретар ради Наталія Пономаренко, депутати Анатолій Стародуб, Галина Клепач, Андрій Гнідан, Андрій Остапчук, Роман Бучкович, Богдан Габшій, Мар`яна Губицька, Любомир Пасемко, Руслан Пристай, Юрій Наконечний, Іван Герльовський, Ігор Стасик. Питання бюджету-2023 розглянуть на сесії міської ради у четвер, 8 грудня.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту