Завершила роботу комісія з гуманітарних питань

В рамках підготовки до 36 позачергової сесії Трускавецької міської ради 20 вересня пройшло засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань (освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, молодіжної політики), депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування.
Було розглянуто чотири питання, з яких три доповідав начальник відділу освіти Орест Лобик, а одне – начальниця управління комунальної власності Ольга Сегер.
Депутати підтримали затвердження положення про преміювання педагогічних працівників навчальних закладів Трускавецької територіальної громади за високу результативність роботи. Мова про щорічне преміювання вчителів, чиї вихованці стали переможцями змагань та олімпіад. Зміни внесли у звязку з тим, що попереднє положення стосувалося виключно педагогів міста, а зараз премії отримуватимуть вчителі шкіл всієї територіальної громади. Проєкт рішення «Про внесення змін до рішення сесії Трускавецької міської ради №2308 від 17.02.2022р. «Про встановлення батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Трускавецької міської територіальної громади» буде розглядатися на сесії у зв’язку з доповненням переліку пільговиків. Так, звільнити від оплати за харчування мають намір тих дітей, чиї батьки беруть участь у бойових діях в воєнний час. Третє «освітянське» питання стосувалося введення штатних одиниць медсестер/дієтсестер у закладах освіти Трускавецької територіальної громади. Переважно це 0,25 – 0,5 ставки на школу. На комісії депутати підтримали створення шляхом виділу КНП «Трускавецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Трускавецької міської ради. Як розповів директор КНП «Трускавецька міська лікарня», депутат міськради Ігор Стасик, наразі це лише декларація про наміри. Законодавство зобов’язувало здійснити розподіл первинки та вторинки до 01.07.2022 р., але у зв’язку з введенням воєнного стану термін змістився до 01.01.2023 р. Коли ж остаточно (де-юре та де-факто) відбудеться «розлучення» первинної та вторинної медицини у комунальних закладах громад, наразі не може сказати ніхто – ні директор КНП, ні міський голова, ні очільник ОВА, ні міністр охорони здоровя. Швидше за все продовження реформи системи охорони здоров`я відбудеться вже після завершення війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *