Трускавецька міська рада має намір передати колишню котельню на вулиці Коцюбинського, 12 під цех з виготовлення макаронів. Приміщення площею 518,3 м.кв. не використовується за призначенням, адже у 2017 році місто повністю завершило перехід на автономне опалення, тож в житловому секторі централізованого опалення не потрібно. На засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна, яке відбулося 20 вересня, це питання розглядалося поряд з десятком інших і отримало підтримку.
Члени комісії змушені були підтримати міську цільову Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Трускавецьтепло» на час ліквідації на 2022 рік. Сума немала – 392 тис. 100 грн., з яких 284 тисячі гривень – це річна зарплата арбітражного керуючого.
Також на комісії розглянули два питання, які перед тим обговорили на комісії з гуманітарних питань: щодо створення шляхом виділу КНП «Трускавецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Трускавецької міської ради та щодо введення штатних одиниць медсестер/дієтсестер у закладах освіти Трускавецької територіальної громади. Вводяться 3,75 ставки на школи і 0,75 ставки в дитсадки, хоча в цілому потреба є 109 ставок на школи та дошкільні установи громади.
Дискусійним виявилося питання затвердження міської цільової Програми забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства ТзОВ «Трускавецький водоканал» на 2022рік (закупівля матеріалів для заміни мереж водопостачання по вул. Стебницька. Мова про ремонт мереж в районі господарської зони КП «Парк курортний» та колишнього молокозаводу. Там витікає «золота» по ціні дрогобицька вода, тож виділення 430 тис. грн. з міського бюджету можна вважати інвестицією. Водоканал витратить свої 150 тис. грн. і проблема витоків в цьому районі буде подолана, плюс в районі санаторію «Полонина» буде встановлено прилад обліку.
Та найдовше члени комісії затрималися на розгляді питання внесення змін до показників бюджету Трускавецької міської територіальної громади на 2022 рік. З загальної суми 6 096 968 грн. 25 коп. левова частка – освітня субвенція з держбюджету (2 млн. 454 тис. грн.). В цілому ж видатки на освіту, відображені у цих змінах до бюджету, становлять 3 380 388 грн. 25 коп.
Трохи більше півтора мільйона гривень прийдеться заплатити Бориславу за захоронення сміття на їхньому сміттєзвалищі (виключно за захоронення ТПВ від мешканців).
Решта з озвученої суми 6 млн. – видатки на соцзахист, водоканал, тероборону, міське радіо, систему оповіщення тощо. 200 тис. грн. планується передати як допомогу (субвенцію) для однієї з громад Харківської області.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту