центр зайнятості

За три місяці – понад три тисячі працевлаштованих

У січні-березні поточного року послуги з питань працевлаштування в обласній службі зайнятості отримували 22,9 тис. осіб, у тому числі 20,3 тис. офіційно визнаних безробітних.

«Якщо порівнювати цьогорічні статистичні дані з цифрами за перший квартал торік, то число тих, хто шукав роботу за сприяння служби зайнятості, зменшилося на21,5 тис. осіб або на 52%, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Водночас в області на 5,0 тис. одиниць або 34% скоротилася кількість вільних робочих місць і вакантних посад: якщо у січні-березні 2021 року працедавці задекларували 14,7 тис. вакансій, то в поточному році до нас надійшло 9,7 тис. пропозицій працевлаштування».

За його словами, за три місяці цього року фахівцям служби зайнятості вдалося забезпечити роботою 3,1 тис. осіб, у тому числі 2,8 тис. безробітних. Більш як чверть безробітних працевлаштована на підприємства переробної промисловості, а п’ята частина погодилася працювати у сфері оптової та роздрібної торгівлі або влилася у трудові колективи, що займаються ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів.

Станом на 01.04.2022 року роботу за посередництва служби зайнятості шукали 12,1 тис. безробітних, серед яких 63% – жінки. Найбільшу частку – 18% – складали ті, що працювали у сфері торгівлі та послуг, 17% обіймали посади керівників і менеджерів, 14% відносилися до професіоналів, 13% – до фахівців. В основному (54%) на лаві безробітних опинилися працівники, звільнені з підприємств, установ та організацій за угодою сторін (ст.36 п.1 КЗпПУ), котрі у термін до одного року після припинення трудових відносин звернулися до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні.

Більшість безробітних–62% – з вищою освітою,29% – з професійно-технічною, а 9% – із середньою.

Львівський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *