Україна добре знає Сергія Притулу, проте є ще й Іван. Це художник зі Львова, котрий наближає нашу перемогу пензлем. Виставка свіжих і навіть не дуже підсохлих робіт Івана Притули відкрилася нині, в перший день липня, у музеї історії міста-курорту Трускавець.

Перше, що впадає у вічі – величина картин та їхня колористика. Тут немає дрібних, мініатюрних та сірих робіт. Кожна з картин – велика, яскравобарвна, портретна. Шевченко тут сусідує з українським воїном, Христос – з жінкою в молитві, козак-характерник – з козаком Мамаєм, а пара, котра бере шлюб в коронах-вінцях – з дівчинкою з Маріуполя, котра втратила все: і батьків, і домівку, зберігши лише улюблену іграшку.

Сам Іван Притула не вчився на художника, понад декаду років працював тренером з боксу. Малює інтуїтивно, фарби не жаліє, свій стиль сам не окреслює, даючи право зробити це іншим.

У Трускавці свої картини він презентує вдруге, минулий раз був тут в час коронавірусу. Художник приїхав до Трускавця з дружиною Мартою та подругою сім`ї, мисткинею, фахівцем з арттерапії Наталією Харченко.

Незважаючи на пекельну тридцятиградусну спеку, оглянути та оцінити роботи Притули прийшли трускавчани, серед яких майстри пензля Олег Павлович, Ірина Карп`як, Віра Савка, Івеліна Грицило. Своїми враженнями від побаченого поділилися громадські діячі, краєзнавці Ігор Ліщинський та Віктор Пиців. Виконавець та режисер Сергій Файфура виконав пісню, котра допомогла організаторам виставки «Дух Перемоги» ще дужче підняти той дух перемоги у присутніх. А вміло модерувала дійство відкриття експозиції господиня закладу, директорка музею Галина Коваль.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту