В Україні виникла потреба в додаткових силах оборони. З огляду на це, з лютого 2023 року за ініціативи Міністерства внутрішніх справ почали формувати нові штурмові бригади «Гвардія наступу».

Бригади створюватимуть на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій» та «A30В». Кожна бригада матиме свої бойові завдання, однак усі вони працюватимуть на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Основу новостворених бригад складають чинні та колишні військові та правоохоронці, які ще у 2014 році стали на захист України. Додатково бригади укомплектовують добровольці.

Щоб долучитися до лав «Гвардії наступу», потрібно подати заявку, зібрати певний пакет документів (паспорт, ідентифікацій код, документи про освіту, військовий квиток, фотокартки тощо), а також пройти певні етапи відбору. Йдеться про фізичну підготовку та військово-лікарську комісію, яка в обов’язковому порядку включає визначення психологічного стану кандидата.

Далі, на етапі співбесіди, визначається рівень мотивації щодо вступу до того чи іншого підрозділу. У разі позитивного рішення, кандидати спрямовуються на навчання, яке вже сьогодні проходять відібрані добровольці. Важливо, що під час навчання повістка прийти не може. Бо навчання відбувається після призначення добровольця до лав бригад.

Навчання триває кілька місяців з моменту проходження всіх етапів конкурсу. Спочатку це індивідуальне навчання, наступний етап – навчання за фахом. І вже потім у складі підрозділу, в якому доброволець буде нести службу, відбувається бойове злагодження. Вже підготовлена бригада буде спрямовуватися на виконання завдань.

Якщо кандидат не відповідатиме вимогам, то, на жаль, навіть за наявності великого бажання, його не зможуть допустити до навчання та подальшої служби.

Подати заявку можна двома шляхами: або через сайт https://storm.mvs.gov.ua/, або ж у найближчому Центрі надання адміністративних послуг. З адресами ЦНАПів можна ознайомитися на сайті. Також за номером 0800 10 00 20 працює гаряча лінія.

До підрозділів «Гвардії наступу» планують набрати кілька десятків тисяч людей. Про це повідомила заступниця очільника МВС Катерина Павліченко в інтерв’ю для УНІАН.

Бригади будуть забезпечені усією необхідною для виконання бойових завдань технікою, серед якої є також важка. Тобто оснащення буде різного виду, з різним призначенням, виходячи з комплектування тієї чи іншої бригади.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту