Повідомлення для суб’єктів господарювання, які займаються діяльністю у сфері громадського харчування

Розпорядженням міського голови від 08 серпня 2022 р. за № 211-р створено робочу групу для проведення перевірки закладів громадського харчування щодо дотримання вимог законодавства про харчові продукти, правил торгівлі, додержання виробниками продукції стандартів і технічних умов.

За результатами першого комісійного обстеження встановлено ряд порушень. Тому нагадуємо суб’єктам господарювання про неухильне виконання чинного законодавства в сфері громадського харчування, зокрема:

– Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

– Закону України «Про забезпечення захисту населення від інфекційних хвороб»;

– Наказу МОЗУ від 23.07.2022р. № 280 щодо медичного огляду працівників;

– «Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства», затверджених Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002р. № 219.

З метою запобігання спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь рейди комісійних обстежень закладів громадського харчування продовжуватимуться.

Наголошуємо, що відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” згідно ст.65 оператор ринку харчових продуктів несе відповідальність за порушення законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *