Зустрічі міського голови Андрія Кульчинського з головами ОСББ відбуваються періодично, і на них обговорюються найактуальніші питання з життя громади, які цікаві мешканцям. А для вирішення поточних питань та обміну інформацією голови ОСББ комунікують з керівництвом громади за допомогою Viber-групи, і такий вид взаємодії виправдав себе впродовж останніх семи років.

Чергова зустріч очільника громади з головами ОСББ відбулася 12 грудня. На зустріч були запрошені начальниця сервісного центру №1 Управління Пенсійного фонду України у м. Трускавці Руслана Каніна, начальниця управління праці та соціального захисту населення ТМР Віра Ільницька, головний інспектор Дрогобицького районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області Святослав Сарахман, начальник відділу контролю за станом благоустрою Володимир Кріль, начальниця управління комунальної власності Ольга Сегер, начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Сергій Максимич.

Впродовж години часу в умовах вимкнення електроенергії голови ОСББ обговорили такі актуальні питання:

– зміни в порядку призначення житлових субсидій та пільг та в порядку їхньої виплати,

– безпека людей під час ожеледиці,

– безпека під час користування газовими приладами, генераторами, буржуйками,

– інформація про стан житлово-комунального господарства у зв’язку з забороною видатків на капітальні ремонти,

– проживання ВПО, винайм квартир, сплата податків,

– вимкнення електроенергії,

– курс на поступову заміну плодових дерев біля багатоповерхівок на декоративні.

Найбільше обговорень зайняло питання вимкнення споживачів від електроенергії, і це цілком зрозуміло. Питання щасливчиків, котрих досі не вимикали, з подачі заздрісників дійшло аж до Офісу Президента України, не кажучи вже про бомбардування цим питання «гарячих ліній». Зрештою, зараз у Трускавці вимикають всіх, у тому числі насосні станції водоканалу – виняток становить одна лише лікарня.

Щодо вуличного освітлення, то голови ОСББ в більшості своїй одностайні – воно потрібне і задля криміногенної безпеки, і задля безпеки пішоходів, і задля попередження травматизму.

Щодо ожеледиці, то прилегла територія до ОСББ – зона відповідальності голів об`єднань, і варто приділити кільканадцять хвилин часу та стільки ж пригорщ піску, щоб людям було легше пересуватися.

Щодо генераторів, то міський голова наголосив на тому, що левова частка генераторів, які використовуються в бюджетних установах (школа, дитячі садки, лікарня, міська рада тощо) – це подарунок від наших польських міст-побратимів. Генератори, які живлять «Truskavka-Lend» та Різдвяний ярмарок на центральній площі – приватні, тому розмови про їх передачу кудись – безпідставні та безсенсовні.

Хоча інколи дискусія між головами ОСББ була доволі жорсткою, особливо щодо того як боротися за економію електроенергії, та в цілому зустріч пройшла дуже конструктивно, зважено і однозначно була інформативною та потрібною. Голови ОСББ – лідери громадської думки, і влада міста співпрацює з ними задля того, щоб мешканці громади мали достовірну інформацію, зберігали спокій та готувалися до різних можливих варіантів розвитку подій. Адже ситуація з вимкненнями світла може покращитися, а може й погіршитися – все залежить від тог, наскільки швидко наші ЗСУ зламають хребет московській гідрі.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту