В рамках реалізації Меморандуму про співпрацю, підписаного 27 лютого 2024 року між керівництвом гуманітарної місії «Triangle Generation Humanitaire» та керівництвом Трускавецької міської ради, сьогодні відбувся прийом документів від новоприбулих до нашої громади (в 2024 році) внутрішньо переміщених осіб на отримання грошової допомоги.

«Хоча Трускавецька міська рада не може виділяти кошти та виплачувати їх ВПО, але ми залучаємо різні гуманітарні організації та благодійні фонди, щоб наші переселенці таку допомогу отримували. Нещодавно таку угоду було підписано між Трускавецькою міською радою і гуманітарною місією «Triangle Generation Humanitaire», і ось вже є результат – біля двох сотень ВПО отримають грошові виплати в сумі 10 800 грн. кожен», – розповіла секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко.

Реєстрація ВПО для отримання виплат проходить на базі Трускавецького міського центру соціальних служб (площа Чорновола, 2).

А буквально вчора, 5 березня, в Трускавецькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) юристи гуманітарної місії «Triangle Generation Humanitaire» у співпраці з Університетом Третього віку «Джерела» для трускавчан та внутрішньо переміщених осіб провели заняття на тему «Мобільний додаток «Дія» та веб-сайт «Державні послуги онлайн».

Нагадаємо, що 14 тисяч офіційно зареєстрованих ВПО в Трускавецькій громаді – це додаткові виклики, навантаження на інфраструктуру, а найголовніше – важка доля конкретної людини, котра вже не має рідного дому, котра очікує на реагування міжнародних гуманітарних організацій. Саме тому залучення більшої кількості гуманітарних місій, благодійних фондів та ініціатив до допомоги нашим ВПО є важливою складовою діяльності роботи органу місцевого самоврядування у Трускавці.

Співпраця міської влади та місії «Triangle Generation Humanitaire» для ВПО в рамках символічного «трикутника добра» передбачає:

– психосоціальну підтримку як окремим ВПО, так і цілим соціальним групам задля сприяння адаптації, підвищення стресостійкості, пошуку виходу з кризових ситуацій,

– правову допомогу, котра включатиме юридичні консультації з питань отримання компенсації за зруйноване майно, отримання чи відновлення втрачених документів, допомогу у підготовці заяв чи скарг та інші,

– кейс-менеджмент, коли в індивідуальному порядку визначатиметься як найоптимальніше допомогти тій чи іншій людині/сім`ї у кризовій ситуації. Фінансова допомога для новоприбулих ВПО у розмірі 10 800 грн на одну людину повинна стати суттєвою запорукою того, що називається підтримкою в кризовій ситуації.

Детальніше про «Triangle Generation Humanitaire» можна довідатися на сайті www.trianglegh.org або за телефоном гарячої лінії 0800203242 (з понеділка по п’ятницю з 08.30 по 17.30).

Перейти до вмісту