25 червня 2023 року відбулася сенсаційна подія. Вперше на сцені Carnegie Hall у залі Weill  Recital Hall відбувся сольний виступ молодого українського оперного виконавця. Ним став Дмитро Воронов – український співак, у минулому соліст Національного Театру оперети України, Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Левка Ревуцького, а нині соліст Марсельської опери у Франції.

Шлях на сцену Carnegie Hall був складним.

У 2019 році Дмитро став лауреатом 2 премії у II Міжнародному Конкурсі професійних вокалістів, що проходив у Трускавці. Але по факту виграв гран-прі долі: саме на цьому змаганні його помітила міжнародний продюсер Ірина Самсоненко і запропонувала співпрацю. А виступ на сцені Carnegie Hall був спеціальним призом від неї на Конкурсі.

Вона допомогла Дмитру організувати участь у престижному Міжнародному Конкурсі American Protege, головним призом у якому був виступ на омріяній сцені. Саме його і отримав Дмитро разом із 1 премією American Protege.

Також Ірина взяла під свій контроль супровід та оформлення великої кількості документів, допомогла із адміністративними питаннями, організувала матеріальну підтримку і узгодження конкурсного репертуару. Коли вже була узгоджена дата виступу у 2020 році почався карантин і всі культурні події були “заморожені” до 2022 року. А у 2022 році у сплановану дату виступу в Україні вже вирувала війна. Організатори вперше в історії пішли назустріч виконавцю і перенесли дату виступу ще на 1 один рік.

І ось у 2023 році, подолавши безліч бюрократичних та організаційних перешкод, Дмитро зміг вийти на сцену Carnegie Hall та представити вокальну школу України.

Організатори та гості були в захоплені. Настільки, що запропонували Дмитру ще один виступ на цій сцені.

У цей важкий час культурний фронт для України теж важливий. Ми не повинні дати світу забути про нас і залишити з ворогом один на один. Тому такі події презентують Україну на міжнародній арені, як країну висококультурну і орієнтовану на загальнолюдські цінності.

Саме тому Конкурс, без якого була б неможливою ця культурна сенсація, продовжує проводитись в Україні навіть під час війни.

Конкурс азербайджано-української дружби пройде у грудні 2023 року в Трускавці вже вшосте.

Планується залучення симфонічного оркестру та кращих співаків України.

Конкурс не потребує жодних матеріальних вкладень від учасників – відсутній вступний внесок, оргкомітет забезпечує конкурсанту проживання, харчування, перебування на конкурсі, а також надає безкоштовно концертмейстера.

А ще цього року знову відбудеться вручення спеціального призу від Ірини Самсоненко на продюсерський супровід для виступу на сцені Carnegie Hall

Учасники та організатори робитимуть збір на ЗСУ та виступатимуть на благодійних концертах.

Організатори Конкурсу: Азербайджанський культурний центр – Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова; Трускавецька міська Рада в особі міського Голови Андрія  Кульчинського.

Цьогоріч у квітні на сцені Carnegie Hall виступав ще один переможець Конкурсу азербайджно-української дружби азербайджанський співак Урфан Джафаров. Він теж отримав можливість виступу на цій сцені завдяки старанням продюсера Ірини Самсоненко та перемозі у Міжнародному конкурсі азербайджано-української дружби в Україні.

Перейти до вмісту