За церковною традицією, субота є поминальним днем, коли молимося за упокій душ тих, хто відійшов у Вічність, та згадуємо їх добрим словом, відвідуємо їхні могили.

У сьогоднішню суботу, напередодні Дня Захисників України та свята Покрови Пресвятої Богородиці у Трускавці поіменно згадали всіх новітніх Героїв, котрі полягли у московсько-українській війні, та помолилися за їхні душі у церквах та на могилах.

Після Служби Божої у церквах міста священики відслужили панахиду за убієнними воїнами на центральному кладовищі в урочищі Помярки. Згадали кожного поіменно, адже житимуть Герої доти, доки житиме пам’ять про них.

З початку війни по цей час (2014-2023 роки) загинуло 35 вихідців з нашої громади:

– 9 в час АТО: Ігор Дідач, Сергій Шевчук, Андрій Шіхт, Артур Гулик, Іван Габчак, Василь Жигало, Володимир Іваник, Михайло Фарима, Андрій Ткачишин,

– 26 з початку повномасштабної війни в 2022-2023 роках: Микола Мальцев, Олег Денюшин, Владислав Задирака, Тарас Бобанич-«Хаммер», Юрій Куцук, Юрій Бунь, Андрій Процик, Роман Огірчак, Володимир Баран, Дмитро-Богдан Сарновський, Іван Комарницький, Іван Яз, Ігор Шквирко, Денис Степанов, Дмитро Левицький, Роман Жук, Петро Осецький, Орест Кінаш, Микола Кілик, Михайло Білик, Володимир Кріль, Андрій Филяк, Андрій Слопак, Іван Бак, Олег Добрянський, Іван Бутим. Молимося, щоб Господь Бог дарував Царство Небесне їм та всім загиблим за Україну.

Спільна молитва на цвинтарі завершилася окропленням могил воїнів-Героїв свяченою водою, співом «Вічная пам`ять» та виконанням Державного Гімну України.

Вічна пам’ять та вічна слава Героям!

Перейти до вмісту