У курортному Трускавці сьогодні, у День туризму відкрили другу скульптуру гусака. Таким креативним способом втілили символ нашого міста у сучасній подобі. Цього разу він постає з куманцем – невід’ємним аксесуаром кожного відпочивальника, який приїхав відновити здоров’я лікувальною Нафтусею.

Скульптура гусака-курортника авторства Василя Бородая, викладача Національної художньої академії є органічним продовженням ознакування туристичних локацій Трускавця. Першого гусака встановили на День міста біля міської ради й він одразу став улюбленцем як серед відпочивальників, так і серед місцевих мешканців. Його унікальна властивість – фантастична фотогенічність. Цей захопливий проєкт – ініціатива міського голови Трускавця, який отримав підтримку меценатів і успішно втілюється в життя. Головне, що «гусакове товариство» множитиметься і кожна нова скульптура як фотозона, артоб’єкт чи туристична локація позитивно впливатиме на розвиток туристично-відпочинкової сфери Трускавця.

Презентацію відкриття біля центрального бювету провели Марія Настьошин, працівниця Трускавецького інформаційно-курортного центру, співавторка й акторка театралізованої екскурсії «Легенди давнього курорту» та Володимир Наконечний, директор радіо «Своя Хвиля» 98,8 ФМ, актор театралізованої екскурсії. Вони розповідали глядачам про принади курорту та унікальні властивості нашої королеви мінеральних вод – Нафтусі з гумором і в чарівному ретростилі. Виступи чередувались із пісенними та музичними композиціями Ірини Навроцької та Назара Казіва, а Володимир Наконечний виконав власну (курортну) інтерпретацію відомої пісні «Гуси».

Організатором Дня туризму в Трускавці є Трускавецький інформаційно-курортний центр за підтримки міської ради Трускавця, міського голови Андрія Кульчинського, відділу культури.

На завершення присутні спільно виконали Гімн України та подякували воїнам, захисникам та захисницям за можливість проживати радісні моменти, розвивати громади, започатковувати цікаві проєкти.

Але на цьому День туризму в Трускавці не завершується, адже о 16:00 від Трускавецького інформаційно-курортного центру стартує екскурсія «Легенди давнього курорту», а о 18:30 біля музичної альтанки відбудеться благодійний концерт, де можна буде внести свою лепту у підтримку ЗСУ.

Перейти до вмісту