Трускавецька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік можна подати через Електронний кабінет платника, що розміщений за посиланням cabinet.tax.gov.ua. Увійти до Електронного кабінету можна, ідентифікувавшися за допомогою електронного цифрового підпису будь – якого надавача чи скориставшись послугою Дія. Підпис.

 Використання цього сервісу значно скорочує час платника, мінімізує помилки при заповненні декларації, надає можливість подати копії необхідних первинних документів.

Нагадуємо, що окремі категорії громадян, які у минулому році отримали доходи, з яких не утримано податок з доходів фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Це, зокрема, громадяни, які отримували доходи не від податкового агента (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо), громадяни, які отримали спадок чи подарунок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення, доходи від продажу інвестиційних активів, іноземні доходи, а також в інших випадках, передбачених законодавством.

Декларацію про майновий стан та доходи за 2023 рік необхідно подати до01 травня 2024 року, для того, щоб скористатись правом на податкову знижку – до 31 грудня 2024 року.

Перейти до вмісту