70 років – це ціла епоха. За 70 літ людина встигає пройти всі життєві етапи: дитинство, юність, молодість, зрілий вік, статечність. За період 1952-2022 рр. Україна та Трускавець пережили багато: совєтський режим, Чорнобильську катастрофу, хвилюючі моменти відновлення Української Незалежності, важкі 90-ті, кілька президентів, Помаранчеву Революцію та Революцію Гідності, а тепер і війну. А ще зміни поколінь, чимало реформ, технічні новинки, соцмережі, протиборство демократії та авторитаризму.

І всю цю епоху існував Трускавецький Будинок учнівської творчості. Під різними назвами, з різними директорами на чолі, з різною кількістю гуртків, з різним баченням функціонування та розвитку. Власне 70-літній ювілей БУТу відзначили у Трускавці в суботу, 24 вересня, приурочивши захід до Дня позашкілля.

Півторагодинне дійство було святковим, феєричним, надихаючим. Розпочали з Державного Гімну, молитви та хвилини мовчання за загиблими Українськими Героями. БУТ та його директора Олега Бачинського вітали зі святом секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко, начальники відділів освіти та культури міськради Орест Лобик та Тетяна Татомир, колеги з Дрогобича (директор Палацу дитячої та юнацької творчості Богдан Пристай) та Трускавецької школи мистецтв (заступниця директора Оксана Кіселичник). Надали слово і ветеранам: колишньому директорові БУТу Василеві Петранівському та колишньому керівнику гуртка «Амарант» Володимиру Саратовському. Всіх присутніх поблагословив та на добрі діла наставляв о. Володимир Бондарчук.

Будинок учнівської творчості – це кузня талантів. На сцені виступило чимало зірок, які зараз вдосконалюються під керівництвом очільників гуртків Роксоляни Мартинюк, Миколи Добровольського та багатьох інших. Дуже приємно, що на свято завітав наш трускавчанин, фронтмен гурту «МЕРІ» Віктор Винник. А вели святкову програму заступниця директора БУТу Галина Бучкович і сестри Андріана та Валентина Янів.

Епоха БУТу не завершується 70-літтям, вона триває і ніхто не знає, що чекає позашкілля в майбутньому. Як зазначив у своїй вітальній доповіді директор БУТу з 2021 року Олег Бачинський, зараз чимало викликів, на дитячі душі «полюють» ґаджети, приватні школи, секції, гуртки, коучі. Але з Божою допомогою та вірою БУТівці Трускавця впевнено дивляться в майбутнє, бо знають, що вони потрібні, затребувані, є невід`ємною ланкою в процесі розвитку дитини. Надію вселяє той факт, що міська влада Трускавця підтримує освіту в цілому і позашкілля зокрема. Тож БУТ готується підкоряти нові вершини та зустрічати нові ювілеї.

Зі святом позашкілля та з 70-літнім ювілеєм вас, учні, викладачі та ветерани Будинку учнівської творчості!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту